Det er gjort en god del forandringer inne på skolen der biblioteket skal være. Det er blant annet laget større åpninger i to av veggene og de gamle dørene inn til de gamle rommene har blitt murt igjen.

- Biblioteket blir ikke større, men med bedre standard og større utvalg. Skolens og folkebibliotekets boksamling vil stå side om side, og det vil derfor bli et større utvalg. Det blir også litt bedre plass for å sette seg ned å lese, sier Helene Huseby.

Enda mye å gjøre
Biblioteket er ikke ferdig enda og det er enda noen ting som skal på plass før Helene kan flytte bøkene fra det gamle biblioteket til det nye på skolen. Den nye inngangen som skal være mot Fagervika skal bli større slik at det er mulig for rullestolbrukere å komme seg inn med en trykk-knapp, slik det er på de andre inngangene på skolen. Det blir også overheng over inngangen.

- Det er enda mye å gjøre. Det skal legges nytt gulv der hvor veggene er blitt skjært ut og det skal males. Skranken og hyllene med bøker skal settes på plass i en spesiell orden og det blir også ny inngang, sier en spent Helene.

- Jeg har fått god hjelp fra Tonje Farset og Sigrid Seim Halse fra Nordland Fylkesbibliotek med sortering av bøker, og jeg gleder meg veldig til å komme inn i det nye biblioteket, sier Helene.

Håper mange flere bruker det nye biblioteket
- Jeg håper det er mange som kommer til å bruke det nye biblioteket, og det skal ikke bli slik at folk føler de skal inn på skolen for å låne bøker. Det blir som å komme inn i et vanlig bibliotek med en helt ny standard i forhold til det gamle, avslutter Helene Huseby.