Irina har bodd på Herøy siden oktober 2013 og har høyere utdanning innenfor økonomi og har tidligere arbeidet i bank i mange år. Før hun flyttet til Herøy jobbet hun i et IT-selskap med virksomhetsanalyse i hovedsak mot tyske bankkunder. Hun har også drevet med en del kursvirksomhet innenfor sine spesialfelt og sier til Herøyfjerdingen at hun liker å undervise.

Spent på interessen
- Jeg er veldig spent på om det er noen på Herøy som ønsker å lære seg litt russisk. Mange forbinder russisk med et komplisert språk med mye vanskelig grammatikk og det er jo for så vidt riktig. Det viktigste er imidlertid at man tør å begynne snakke og gjøre seg forstått. Det er mange måter å kommunisere på dersom man står litt fast, sier Irina.

Gratis kurs
- Jeg vil på grunn av begrensete norskkunnskaper bruke mest engelsk når jeg underviser, men vil nok også bruke norsk så langt det lar seg gjøre. Omfanget av kurset må vi se på etter at vi har funnet ut hvor mange som melder seg på. Kurset er for øvrig gratis og jeg gjør dette som frivillig gjennom frivillighetssentralen, sier Irina.

Trives godt
Irina kommer fra Murmansk, men har sine studier og har tidligere jobbet i storbyen St. Petersburg som har rundt fem millioner innbyggere. Man skulle derfor tro at det måtte ha vært en stor overgang å komme til lille Herøy. Hun forteller at det var kjærligheten som til slutt førte til at hun sa opp jobben i Russland og flyttet til Herøy.

- Jeg er gift med Jan Bakkelid og trives godt. Før jeg bestemte meg for å flytte møttes vi en del i hvert vårt land for å bli bedre kjent. Jeg går nå på norskkurs for å lære meg det norske språket og skjønner at dette er viktig dersom man skal få seg jobb. En periode var jeg på krabbefiske sammen med Jan, men jeg sliter dessverre en del med sjøsyke så det var jo selvsagt et stort minus, sier Irina.

Påmelding til Jelena
Alle som er interessert i å delta gratis nybegynnerkurs i russisk kan melde interesse ved å kontakte Jelena Budesa på epost post@heroy.frivilligsentral.no eller på tlf. 960 44 774. Dersom det blir nok påmeldte vil kurset foregå på Møtestedet (like ved Herøy stadion).