Elbjørg Larsen har vært med i styret i selskapet helt siden det ble stiftet i 2009 og har i de fleste av disse årene også vært styreleder. Etter at hun i høst ble valgt til ordfører og kom inn på eiersiden måtte hun naturligvis erstattes med en ny styreleder. På ekstraordinær generalforsamling den 8. november 2019 ble Roar Aune valgt til ny styreleder.

Roar har også tidligere vært styreleder og kjenner derfor til selskapet fra før. Med seg i styret har han Arnt Erling Paulsen og Tanja Lorvik mens Svein Lundestad er daglig leder. Lundestad er utleid fra Herøy kommune i 20 prosent av sin stilling og har hatt denne rollen siden april 2013.

Herøy Fiber driftes i dag av firmaet Signal Bredbånd som leverer tjenester fra Altibox. Det er i dag i underkant av 500 aktive kunder i fibernettet, men etterspørsel om etablering av nye kunder er hele tiden til stede.

Stor pågang
- Dessverre har det i lange perioder vært et problem for oss at Signal har et voldsomt trykk på kundesenteret sitt med henvendelser fra folk som ønsker fibertilknytning. Dette har medført at kunder har vært nødt til å vente altfor lenge før de har blitt oppkoblet. I det siste har imidlertid dette bedret seg betraktelig, men fortsatt kan det beklageligvis ta litt for lang tid med enkelte kunder.

- I prosjektperioden dro selskapet nytte av store fylkeskommunale tilskudd som medførte at alle som ble tilknyttet fikk samme etableringspris. Etter at tilskuddene er borte må vi nå i hvert enkelt tilfelle beregne hvor mye det vil koste å få gjort tilknytningen. Dette medfører at etableringsprisen vil variere nokså mye alt etter hvor langt kunden befinner seg fra stamnettet, og hvor omfattende jobben er.

- Rollen som daglig leder innebærer å komme til enighet med kunden om en etableringspris, mens det er Signal som gjør den fysiske jobben med å koble dem opp, sier Lundestad.

Samme tilbud som i store byer
Fibernettet i Herøy er utbygd til hele «fastlands-Herøy», det vil si de øyene som er bundet sammen med broer. Dette innebærer at man i disse områdene kan tilby samme hastighet og tilbud som i store byer. I praksis innebærer dette at du kan sitte på Nord-Staulen eller Seløy og ha minst like bra nettilgang som i Oslo. 

Når det gjelder sør-øyene fikk kommunen i 2013 et fylkeskommunalt tilskudd til styrking av mobilnettet i disse områdene. Dette anbudet ble vunnet av selskapet Telia (tidligere Netcom) og stod ferdig utbygd i juni 2013. Denne utbyggingen med basestasjoner på Langåsen, Prestøy og Sandvær kostet rundt to millioner kroner. Fylkeskommunen gikk inn med 1,6 millioner i støtte mens resten ble dekket av Telia.

- Etter at Telenor har signalisert at de ikke lenger vil vedlikeholde kundene sine på kobbernettet har dette medført at mange er villig til å betale store summer for å få fibertilknytning. Dessverre har vi fremdeles noen få områder som ikke er utbygd tilstrekkelig til at vi kan forvente at kundene vil ta hele kostnaden alene. Disse områdene er under prosjektering og vil bli styrebehandlet så snart det foreligger en kostnadsberegning, sier Lundestad.

Ta kontakt med Signal dersom du ønsker tilknytning
De som er interessert i å koble seg til fibernettet må rette en forespørsel til kundesenteret til Signal på tlf. 75 43 05 00 eller på nettsiden til Signal på www.signal.no. Her kan dere også lese om hvilke produkter fra Altibox som tilbys i fibernettet. Alle henvendelser som gjelder nyoppkobling i Herøy blir etter at henvendelsen er mottatt hos Signal viderebehandlet i Herøy Fiber for å få avklart etableringspris, avslutter Lundestad.