Gunver forteller at hun valgte å forlate Danmark og flytte til Herøy av to grunner. Helt siden 2013 har hun hatt helseplager på grunn av soppangrep i presteboligen der hun. Hun ble derfor rådet til å reise til Nord-Norge for å få et bedre klima for sine helseplager. Grunnen til at hun nettopp valgte Herøy er nok at hun helt siden hun skrev en oppgave om Petter Dass har vært fasinert av hans teologi og diktergjerning og har ønsket å komme til hans rike.

Kommet for å bli
Gunver forteller at hun har tatt med seg alt hun har i flyttelasset og satser på å bli i Herøy. Dette har hun gjort for at

- Jeg har to voksne barn hjemme i Danmark og skal bo alene i den store prestegården i Herøy. Der jeg kommer fra var det også god plass så det er ikke noe problem. Med god plass har jeg også god plass når det kommer folk på besøk, sier den utadvente nypresten.

Mange eldre er nok skeptisk til om de vil forstå prester som kommer fra Danmark. Etter å ha pratet med Gunver kan vi berolige med at dette neppe kommer til å bli et problem. Det virker som om hun har satt seg godt inn i det norske språket og har forberedt seg godt til å møte herøyfjerdingene.

Under gudstjenesten søndag 1. juli under Herøydagan settes hun inn som ny prest i Herøy kirke. Da er også 50-års konfirmantene samlet og det skal være dåp. Gunver satser på at dette skal bli ei flott stund i kirka som ikke tar «altfor» lang tid.

Speider i sjela
Nielsen er interessert i kunst, litteratur og musikk og før hun ble plaget med soppinfeksjon var hun også glad i å synge. Hun har også vært speider omtrent hele livet.

- Jeg har vært speider i 55 år og er speider i sjela og ser derfor fram til å samarbeide med speiderne i Herøy, sier Nielsen.

Gunver forteller at hun er den første presten i sin familie og at hun har naturvitenskapelig bakgrunn. Hun har også vært feltprest i hæren og dette har i følge henne selv vært med på å gi henne et større perspektiv på prestegjerningen.