Ny organist på plass

Marija Družijanić

Etter at Herøy og Dønna sokn i en god stund har vært uten fast organist har de nå endelig lyktes med å få tilsatt en dyktig dame i jobben. Søndag kan dere høre henne spille i Herøy kirke.

Søndag 24. november er det gudstjeneste i Herøy kirke kl. 18.00. Da vil også den nye organisten Marija Družijanić (31) fra Serbia være på plass bak orgelelet i Herøy kirke.

- Jeg håper at riktig mange kommer til kirken for å ta imot vår nye organist. Vi er svært glad for at Marija takket ja til stillingen og ser fram til å høre henne spille i kirkene hos oss igjen, sier kirkeverge i Herøy og Dønna, Bård Grønbech.

Minikonsert
Etter den ordinære gudstjenesten på søndag vil Marija for anledningen holde en liten minikonsert. 

- Etter at jeg er ferdig å spill er jeg også interessert i å snakke litt med folk for å bli litt kjent med dem. Jeg ser nå fram til å jobbe i Herøy og Dønna og føler at jeg ble veldig godt mottatt da jeg var her sist, sier Marija som også allerede snakker en del norsk.

Allsidig bakgrunn
Marija fungerte som organistvikar i Herøy og Dønna i september for å se om hun kunne tenke seg å bli organist på permanent basis. Hun følte seg veldig godt mottatt og er nå tilbake. I første omgang har hun forpliktet seg til å være her i et år, men hun gir uttrykk for at hun håper hun vil bli lengre.

Til tross for sin unge alder har Marija en allsidig bakgrunn både som lærer og utøvende musiker. Siden 2010 har hun jobbet både som musikklærer i grunnskolen, pianolærer i musikkskole, før hun i 2016 grunnla og har undervist i en egen orgellinje ved en musikkskole i Beograd. Hun har også arbeidet med musikk opp mot autistiske barn og arrangert en rekke workshops og konserter, i tillegg til at hun jevnlig har spilt i kirken.

Mektig konsert
Mange fikk se hvilke kvaliteter Marija har som musiker da det ble holdt en gratiskonsert i Herøy kirke i september. Konserten ble holdt sammen med Herøys dyktige tenor Øyvind Ottesen lørdag kveld og de rundt 80 frammøtte fikk da oppleve en konsert som begeistret og imponerte publikum. Det store publikumsantallet på en lørdag skyldtes nok at mange ønsket et gjenhør med Øyvind, men de færreste visste nok at de skulle få oppleve orgelspill og pianospill på et slikt nivå.

Her kan dere se og høre på en liten filmsnutt på Youtube fra konserten i Herøy kirke i september med Marija og Øyvind.

Marija Družijanić
Marija Družijanić er nå tilsatt som organist i Herøy og Dønna. Søndag kan dere høre henne spille i Herøy kirke.

Annonser