I dag hadde bankens ansatte opplæring i forbindelse med den nye minibanken som nå er på plass. Det som er nytt er at det nå også er mulig å sette inn penger i tillegg til å gjøre uttak. Dette burde gjøre det enklere for lag og foreninger og andre organisasjoner å sette inn kontanter i banken etter ulike arrangementer.

Innskudd til kontoer i Helgeland Sparebank
Alle som har penger de vil sette inn på konto kan nå legge dem i en bunke og sette dem inn på et kontonummer i Helgeland Sparebank. Dette gjelder kun sedler og ikke mynter.

- For å sette inn penger må du først legitimere deg med et gyldig bankkort. Dette kortet trenger ikke å være fra vår bank, men du kan kun sette inn penger til et kontonummer hos oss. Dette betyr at kunder med konto i annen bank kan sette inn kontanter til en konto i vår bank.

Fine bunker
- Det er videre viktig at sedlene legges i fine bunker uten legg eller at de er buntet på noe som helst vis. Når du har legitimert deg er det bare å taste inn kontonummer du vil ha pengene inn på. Navnet på kontoen kommer da frem i displayet slik at du ser at du har tastet riktig kontonummer. Maskinen teller deretter pengene i full fart og setter dem direkte inn på kontoen, sier Helene Ravndal og Elin Hanssen til Herøyfjerdingen.