Saken har sin bakgrunn i at Helgeland Regionråd drøftet spørsmålet om å utrede økonomiske og tjeneste-messige konsekvenser av alternative kommunestrukturmodeller i region. 

Sette saken på kartet Regionrådet vedtok da å oversende saken til kommunene for realitetsbehandling og bedt disse om å sette saken på kartet.

Dønna kommunestyre har behandlet spørsmålet om endra kommunestruktur tre ganger de siste 6-7 år.

15. mars 2005 vedtok kommunestyret dette: Dønna kommune skal bestå som egen kommune.

Begrunnelse: · Ordnet kommunal økonomi. · Kort avstand til beslutningstakerne. · Oversiktlig kommune. · Godt utbygde kommunale tjenester. · God kompetanse. · Et sterkt ønske fra befolkningen om å bestå som egen kommune.

I begrunnelsen heter det videre at innbyggerne i Dønna vil ikke få bedret sitt tjenestetilbud ved en kommunesammenslåing.

Dønna kommune vil videreutvikle det interkommunale samarbeidet på de områder som vil gi en total økonomisk gevinst, og gi befolkningen et like godt eller bedre tilbud, heter det videre i vedtaket fra 2005.

Mye har endret seg Siste gang Dønna kommunestyre behandlet spørsmålet var i møte den 26. mars 2008 og da ble det vedtatt at saken om kommunesammenslåing skal drøftes i forbindelse med revisjon av kommuneplanen.

Rådmann Tore Westin mener at det er veldig mye som er endret siden kommunestyret fattet sitt vedtak i 2005 og at kommunen derfor bør stille seg positiv til å delta i et utredingsarbeid som skissert av Helgeland Regionråd.

Denne saken er sak nummer tre på lista til møtet 28. februar.

Trykk HER for å lese innkalling og saksdokumenter.