Ny kommunelege på plass

Erik Krag Kenssen_HF

Erik Krag Jenssen begynte 1. april som ny kommunelege i Herøy. 

Erik Krag Jenssen begynte 1. april som ny kommunelege i Herøy.

Han er opprinnelig fra Moss, men har de siste åtte årene vært lege på Svalbard og er derfor mer enn godt vant med et barskt klima.

- Jeg har hatt 8 fine år på Svalbard, men hadde nå lyst til å flytte til fastlands-Norge. Før jeg dro til Svalbard jobbet jeg mange år på universitetssykehusene i Oslo, men siste årene har jeg blitt mindre opptatt av by og mer og mer opptatt av å bo et sted som gir meg skikkelig naturglede (urmenneske våkner jo før eller siden i noen av oss!). Jeg vil kanskje si at Helgelandskysten må være optimal i så måte og har lyst til å oppleve det før toget har gått., sier Jenssen.

Erik er i tillegg til å være allmennlege spesialistutdannet både som kirurg og gynekolog, men etter å ha vært så mange år på Svalbard har han vært nødt til å takle det meste.

- På Svalbard gjorde avstand til fastlandet og krevende værforhold oss vant til å behandle pasienter som burde vært lagt inn på et større sykehus mye tidligere. Denne utfordringen har i og for seg vært spennende, men samtidig kan det jo av og til bli litt for spennende.  

- Jobben på Svalbard har bestått av en blanding av distriktsmedisin, kirurgi,akuttmedisin og prehospital medisin i tillegg til alt mulig annet. Slik er det for så vidt også på Herøy, men her har vi ikke samme utfordringer i forhold til nærhet til sykehus, fortsetter Jenssen.

Glad i sjøen og fjellet
Erik er glad i å gå i fjellet og å komme seg ut på sjøen hvor fisken biter, og forhåpentligvis blir det en båt etterhvert om noe interessant dukker opp.

Erik er også interessert i jakt og håper å få seg noen jaktturer etter hvert. Om noen har en fuglehund som trenger å være med på flere turer enn eieren har tid til, er det bare å ta kontakt. Savnet etter Vorsteheren han hadde for mange år siden melder seg i så flott natur som Herøy og Dønna byr på!

- Her har man alt og det er nok ikke tilfeldig at jeg kom hit. Jeg har lest litt om Helgelandskysten og da det ble ledig jobb i Herøy slo jeg til. Jeg ser fram til å oppleve

naturen og folket på Herøy og Dønna i min jobb som distriktslege, avslutter den nye kommunelegen Erik Krag Jenssen.

 

Erik Krag Kenssen_HF
Erik Krag Jenssen er ny kommunelege i Herøy.

Annonser