- Dette er et arbeid som jeg ser fram til å jobbe med. Å være kirkeverge er en liten etatslederstilling med mange oppgaver. Disse oppgavene finner jeg interessante, sier Bård Grønbech til Herøyfjerdingens nettutgave.

 

Han sier at det også er meget interessant, og ikke minst utfordrende, å jobbe med kirka og kirkebygg.

- Kirkevergestillingen er en administrativ stilling for kirka, kirkegårdene og for de ansatte. Presten er unntatt dette, sier Bård Grønbech videre.

Lærerutdannet

Den nye kirkevergen er utdannet lærer, men har i flere år drevet en gård på Tenna. Nå vil han trappe ned den mest arbeidskrevende delen av gårdsarbeidet, nemlig melkeproduksjonen.

- Eventuelt vil jeg slutte med melk og bare drive annen ku-produksjon. Antall dyr og antall dekar høstet gress vil bli uforandret, sier Grønbech.

Tidligere kirkeverge i Herøy, Torvid Edvardsen, sa i vår opp sin stilling etter lengre tids sykemelding. I hans sykefravær har jobben som kirkeverge vært et vikariat i 50 prosent, som delt med samme stilling i Dønna ga en 100 prosent stilling.

Kun for Herøy

Nå har altså menighetsrådet i Herøy tilsatt Grønbech i 60 prosent stilling, den samme stillingstørrelsen som Torvid Edvardsen hadde. Og Grønbech skal kun være kirkeverge for Herøy.

- Årsaken til at stillingen er 60 prosent skyldes at en del sekretariats-funksjoner er blitt tillagt kirkevergestillingen. Blant annet skal kirkevergen ha ansvaret for føring av kirkebøker og være sekretær for kirkelig fellesråd, avslutter Bård Grønbech 

Den siste i vikariatet, Jorid Schjelderup, fortsetter i stillingen som kirkeverge i Dønna.