Det blir full fart fra kl. 10 lørdag formiddag når fotballgruppa i Herøy IL blåser i gang årets Herøyhallcup.

Setter sammen lag
I likhet med tidligere år melder ungene seg på personlig på cupen gjennom skolene. Arrangørene prøver deretter  å sette sammen så jevne lag som mulig. På denne måten må unger fra Austbø, Dønna og Herøy samarbeide med hverandre og fungere sammen som et lag. Ofte fører dette også til at nye bekjentskaper blir stiftet.

48 kamper
I løpet av lørdagen skal det spilles totalt 48 kamper i Herøyhallen fordelt på 20 lag. Lagene starter turneringen med å spille kamper på små baner før de får prøvd seg på stor bane litt utpå dagen.

10 spillere fra Løkta
Av alle deltakende skoler er det nok Løkta skole som med sine 10 deltakere har størst prosentvis deltakelse. Mye av æren for dette må nok tilegnes lærer og ildsjel Odd Arne Parelius som alltid stiller opp for ungene fra Løkta. Foruten deltakere fra Herøy skole deltar det 7 spillere fra Austbø, 6 fra Nord-Dønna Montesorriskole og 29 fra Dønna barne- og ungdomsskole.

Rutinerte arrangører
Bjørn Are Hansen og Bjørnar Olsen har på vegne av fotballgruppa i Herøy IL hatt ansvaret for den tekniske gjennomføringen av cupen årene. - Det er vi som organiserer påmeldingen, setter sammen lagene og lager kampoppsett. Dette har vi holdt på med i en periode på 10 år, og føler at vi fungerer som et godt team, sier Bjørn Are og Bjørnar. Kjenner vi arrangørene rett vil nok cupen gå på skinner i år også. I tillegg til Bjørn Are og Bjørnar er det også en fast gjeng med damer som har holdt på like lenge med organiseringen av kjøkkenkomiteer og salg av diverse godsaker i kiosken.

Premie til alle
Alle som deltar på cupen får premie og mellom kampene har ungene i tillegg til å stikke innom den populære kiosken også anledning til å delta på cupens tegnekonkurranse.

Møt i god tid
Arrangørene oppfordrer lagledere, foreldre og unger til å møte i god tid slik at kampene kommer i gang nøyaktig klokken 10 lørdag morgen.

- Det tar gjerne litt tid før spillerne finner laget og laglederen sin. Spillere og lagledere må derfor være i hallen klokken 0930, sier cupgeneralene Bjørn Are og Bjørnar.