Ny "gammelrute" fra 14. september

torolf_04
Fra og med mandag 14. september går hurtigbåten Torolf Kveldulfsøn tilbake til ruta fra 2007/2008. Vel en uke for sent for sognepresten i Herøy som skal ha gudstjeneste i Sandvær søndag - om det ikke hadde vært for et velvillig båtmannskap som stikker innom Sandvær med kirkens folk.
I dag fikk ordfører Arnt Frode Jensen den gode meldinga fra Nordland Fylkeskommune:
 
Fra og med 14. september er det den gamle vinterruta fra 2007/2008 som gjelder for hurtigbåten "Torolf Kveldulfsøn".
 
Dette er en rute som er bedre tilpasset behovet for de reisende enn den nye ruta som be innført ved skolestart i august.
 
Diskutere ny rute
I mens får kommunene og trafikkselskapet sette seg ned i ro og diskutere seg fram til en løsning alle kan være tjent med.
 
Men innføringen av "gammelruta" ville kommet vel en uke for sent for sogneprest Annette Stenseng og hennes mannskap som skal holde gudstjeneste i Sandvær kommende søndag.
 
For den ruta som gjelder fram til 14. september har bare et anløp i Sandvær på søndag. Og det er klokken 17 på ettermiddagen.
 
Reddende engler
Men her kommer altså mannskapet på hurtigbåten inn som, bokstavelig talt, reddende engler for kirkens folk:
 
På vei til Vega søndag middagstid stikker hurtigbåten innom Sandvær med sogneprest og hennes mannskap. Og redder med det gudstjenesten i Sandvær.
 
Altså stor velvilje fra mannskapet på hurtigbåten ”Torolf Kveldulfsøn”, som noen timer senere på ettermiddag - denne gangen i ordinær rute - kan plukke opp sognepresten i Sandvær.
 
torolf_04
"Torolf Kveldulfsøn"

Annonser