Den påtroppende lederen for fylkespartiet har lang fartstid fra freds- og miljøbevegelsen.

Fremtiden i våre hender Han har blant annet vært medlem og aktiv i Fremtiden i våre hender i en årrekke, ansatt i Nei til Atomvåpen i 2 år sammen med Ole Koppreitan og daglig leder for Greenpeace en periode på 90-tallet.

-  Miljøpartiet De Grønne er fortsatt et lite parti i Norge, men vi er i kraftig vekst. Høstens lokalvalg var vårt beste noensinne, og førte til grønne representanter i 16 kommune- og fylkesstyrer i Norge, forteller Bjørn Økern.

Midlertidig oljestans Når det kommer til hvilke saker han prioriterer, er Økern klar:

-  En av de viktigste sakene vi står overfor her i Nordland nå er å sørge for at Norge lar de store nye oljefunnene i Barentshavet ligge.

Vi foreslår et 20 års moratorium, dvs. midlertidig stans, i letingen etter olje og gass på norsk sokkel, sier Bjørn Økern.

Joker Selv om Miljøpartiet De Grønne er et lite parti i Norge, blir partiet lagt merke til. 

I januar i år uttalte valgforsker Frank Aarebrot til flere aviser at han holder Miljøpartiet De Grønne (MDG) som en joker ved neste stortingsvalg.

Stor i Finland I Finland kom De Grønnes kandidat Pekka Haavisto nylig til andre runde i presidentvalget, hvor over en million finner stemte De Grønne.

De finske grønne tapte imidlertid presidentvalget mot de konservatives kandidat, og endte opp med 37,4 prosent av stemmene.

Foto: Privat