- Vi er stolte av å ønske Odd Rikard velkommen som Marine Harvester. Han har lang ledererfaring, og har god kjennskap til HMS, prosess og produksjon. Vi føler oss sikre på at Wik-Iversen er riktig mann for fabrikkene våre på Herøy og i Jøkelfjord, sier regiondirektør i Marine Harvest Turid Lande Solheim.

Odd Rikard Wik-Iversen (39) er bosatt i Sandnessjøen, og kommer fra stillingen som operasjonssjef for Helgelandsbase AS. Han gleder seg nå til å ta fatt på nye utfordringer:

- Jeg ser veldig frem til å gå inn i veldig viktig næring for både Nord-Norge og resten av landet. Inspirasjonen og lysten til å bringe selskapet videre er stor, og jeg ser frem til å møte mine nye kollegaer på Herøy og i Jøkelfjord, sier Wik-Iversen.

Wik-Iversen startet sin yrkeskarriere i Forsvaret, og har utdanning fra både Krigsskolen og Befalskolen for feltartilleriet. Han tjenestegjorde i Forsvaret i over nesten 20 år, før han gikk over til det private næringsliv. I tillegg til hans militære karriere, har Wik-Iversen også deltatt på en rekke kurs, deriblant det prestisjetunge Solstrandprogrammet for yngre ledere i regi av AFF.

Wik-Iversen starter i stillingen 1. juni 2015, og får også ansvar for selskapets fabrikk i Jøkelfjord i Kvænangen kommune. Frem til det fungerer Tom Snorre Leirvik som konstituert fabrikksjef.

Tidligere fabrikksjef Kjell Stokbakken sluttet i vår i Marine Harvest til fordel for ny jobb som administrerende direktør i Norsk Kylling AS.