Ny fabrikksjef på plass hos Mowi

Gunnar Hamarsland_Mowi

Gunnar Hamarsland begynte som ny sjef på fabrikken til Mowi i Herøy den 1. april. Han har flyttet til kommunen sammen med sin samboer.

Hamarsland (54) har tatt over jobben som fabrikksjef ved fabrikken til Mowi på Herøy etter Jan Erik Kvingedal. Han har lang erfaring fra sjømatnæringen og kommer fra Mowi-systemet. Han har i det siste hatt kontor i Bergen og Sverige, der han har vært prosjektleder og plant manager. Han har også jobbet i flere land nedover i Europa.

- Jeg har vært ansatt i Mowi i tre år og det har vært fantastisk kjekt. Før dette har jeg vært ansatt nærmere 35 år i Lerøy, mest i Bergen, men også to og et halvt år i Skottland der vi drev en fabrikk. Jeg har vært litt rundt omkring, men det er i hvert fall sikkert at jeg føler det som jeg har fiskeblod og lakseblod i årene.

Hamarsland er bergenser, men omtaler seg mer spesifikt som Fana-stril. Han har flyttet til Herøy sammen med sin samboer og er full av lovord om både ansatte og plassen. 

- Det er en fantastisk gjeng her oppe og folk er flinke. Min samboer er også positivt overrasket over plassen. Det var jo et stort sprang å flytte fra urbane Bergen til Herøy. Vi har allerede funnet ut hvor vi skal gå på Dønnamannen og vært litt rundt omkring.

- Vi leier hus på Nord-Staulen hos Bjørn Sortland og har fantastiske bofasiliteter. Det er slikt man bare kan drømme om å oppleve på Vestlandet, sier Hamarsland.

Utenom jobben liker den nye fabrikksjefen å være på havet, men har også i det siste fått mer og mer sans for fjell og fiskevann. Han liker også godt å tilberede god mat sammen med sin samboer.

Fokus på ansatte
Hamarsland sier at det brukes mye tid og ressurser på å tilpasse driften mot koronasituasjonen.

- Personalet vårt er første prioritet og kommer foran produksjonen. Det har vært kjørt store risikoanalyser på hva som kan skje og hvordan vi kan forhindre dette. Her som ellers i samfunnet er folk flinke til å tilpasse seg og ta forhåndsregler. Så lenge vi har dette i pannebrasken så vet jeg at det går bra, avslutter den nye fabrikksjefen.

Gunnar Hamarsland_Mowi
Gunnar Hamarsland har begynt som ny sjef på fabrikken til Mowi på Hestøya i Herøy. Her ser vi han sammen med sin samboer Iwona Storm. (Foto: Privat)

Annonser