15. august er det premiere for NRKs bokekspedisjon: «Ord vi deler». Ekspedisjonen tar seere med på reise gjennom 12 steder som er representert i det litterære Norge. Programleder er Pia Rivelsrud som er kjent fra «Forbrukerinspektørene» og fra NRK Sporten.

Mandag 26. og tirsdag 27. august kommer de til Herøy. Innspillingen til programmet skal gjøres fra Herøy bygdesamling fra samme bussen som har vært brukt i programmet «Sommeråpent». Bussen er nå merket om til NRKs bokekspedisjon «Ord vi deler» og selve innspillingen skal foregår fra kl. 13.00 tirsdag 27. august. Alle som har anledning oppfordres til å delta som publikum under sendingen. Under sendingen skal blant annet den kjente herøyfjerdingen Alf Knutsen delta og fortelle om Petter Dass og det vil også delta to cosplay-utøvere som skal symbolisere to av fantasifigurene til forfatter Siri Pettersen.

Programmet sendes på NRK2 torsdag 29. august kl. 19.45.

Hovedgjesten i denne episoden er forfatteren Siri Pettersen. Hun har blant annet skrevet den populære serien «Ravneringene» - en fantasy-serie med norrøne røtter som foregår i en fiktiv verden inspirert av nordnorsk natur. At hun er gjest på Herøy er med andre ord ingen tilfeldighet.

DU som er mellom 11 og 15 år og glad i å skrive, se her!
- Vi skal reise til 12 steder i Norge, og Herøy er et av stoppestedene. I den anledning ønsker vi at en herøyfjerding mellom 11 og 15 år leser en historie de har skrevet om noe morsomt eller spennende de har opplevd på Herøy, og om hvordan det er å bo her. 

- I programmet vårt ønsker vi at en av dere unge forteller resten av landet hvordan det er å bo på Herøy; er du mellom 11 og 15 år og glad i å skrive, så vil vi ha din historie! Fortell med dine egne ord noe morsomt eller spennende du har opplevd på Herøy.

 • Max. en A4 side med dobbel linjeavstand, gjerne kortere.
 • Tittel: Mitt Herøy
 • Hva liker du spesielt ved å bo her? / eventuelt hva liker du ikke?

- Vi har dessverre bare plass til en tekst i sendingen vår, så hvis det er flere som har lyst til å skrive, så må vi velge ut en av dere. Mandag 26. august vil vi gjøre TV-opptak med han/hun som har skrevet teksten vi velger ut.

- Send teksten til marit.christina.lie@nrk.no innen fredag 23. august. Skriv hvor gammel du er og andre ting du vil at vi skal vite om deg (som ikke kommer frem i teksten) Spør hvis det er noe du lurer på. Jeg gleder meg til å lese om hvordan det er å være ung på Herøy, opplyser Marit Christina Lie i NRK Bokekspedisjonen.

Siri Pettersen

 • Siri Pettersen (f. 1971) har røtter i Finnsnes og Trondheim, men bor nå i Oslo.
 • Hun debuterte som forfatter i 2013, med «Odinsbarn», og fullførte Ravneringene-triologien to år senere.
 • Før hennes tredje bok ble utgitt, hadde hun solgt nesten 22 000 bøker.
 • Ravneringene-serien er foreløpig solgt til syv land (Norge, Brasil, Sverige, Finland, Danmark, Polen, Tsjekkia).
 • Pettersen ble nylig nominert til Bokhandlerprisen for tredje år på rad.
 • Hun representerer Norge i IBBYS Honourlist 2015.
 • Vinner av Fabelprisen 2014
 • Vinner av Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend 2015.

Kilde: NRK

Trykk her for å lese en artikkel fra NRK om forfatter Siri Pettersen

Her kan dere høre forfatter Siri Pettersen lese fra sin debutbok, Ravneringene 1:Odinsbarn på NRK