I sommer sender NRK tre uker med sykkelsommer minutt for minutt. Planen var at dette skulle skje i 2020, men da satte pandemien og smittevernreglene en stopper for produksjonen.

Sykkelsommer har plukket ut tre fylker som får besøk av det syklende teamet og det er Nordland, Møre og Romsdal og Innlandet. Sendingene vil foregå fra onsdag til søndag med direkte minutt for minutt-sendinger på dagtid og ei kveldssending som blir gjort i opptak når sykkelgjengen når fram til dagens mål rundt klokka 17 hver dag.

Sykkelsommer starter i Nordland med ruta Brønnøysund-Nesna, 5.-9. juli. De starter med sending fra Brønnøysund 5. juli og sykler deretter videre nordover til Tjøtta og Søvik før de tar ferge utover til Herøy 6. juli.  Fredag 7 juli skal de sykle en etappe på 38 km fra Herøy til Dønna før de fortsetter til Løkta lørdag 8. juli. Søndag 9. juli starter den siste etappen på Helgeland fra Løkta via Sandnessjøen og Leirfjord til Nesna.

Vær med å påvirk innholdet i sommerens vakreste eventyr
NRK vil gjerne ha tips om ting som skjer langs ruta, interessante personer, gode historier, spennende bygninger og naturperler.

NRK-journalist Lars-Petter Kalkenberg skal være med på produksjonen og setter stor pris på at folk kommer med tips på e-post til lars.petter.kalkenberg@nrk.no

Trykk her for å lese reportasje på NRK om programmet Sykkelsommer. Her kan man også kan komme med tips.