Nordland teater kommer til Herøy

Moeljekalas_paa_nett

Fredag 29. september kl. 19.00 kommer Nordland Teater til Herøy skoles aula med forestillingen «Møljekalas og andre betraktninger». 

Et lite møte med Asbjørn Dybwads historier 
Den nordnorske fortellertradisjonen er lang og rik, både skriftlig og muntlig. Blant humorklassikerne fra nord finner vi Vett og uvett, Arthur Arntzen og ikke minst - Asbjørn Dybwad.

Råvarene til fortellerkunsten nordpå fant storlygeran overalt, og historiene ble høstet fra der man kunne. Naturen i sin mektighet, lys og mørke i evig skifting, tro og overtro, og lange vinterkvelder har gitt næring til mang en storlygar. Og historiene ble tilberedt med selvironi og vidd. Krydret godt med grenseløse, men troverdige overdrivelser forankret i en flik av sannsynlighet. Smakt til med sammenligninger og symbolbruk, og fargerike og språklige bilder fra liv og levned som tilhørerne kunne kjenne seg igjen i. Og historiene ble servert med inderlig fortellerglede og glimt i øyet.

«En makalaus storlygar va han, som gjennom sine historia og førtellinge førtjene å leve videre gjennom å lyge folk over heile lande staure fuill.» - Arthur Arntzen om Dybwad.

Stein Elvestad tar publikum med inn i Asbjørn Dybwads univers, og serverer blant annet møljekalas, kjærlighetsbrev og kurs i kjøsseteknikk.

Med seg på scenen har han en spellemann av rang, Syver Olstad på trekkspill. Sammen serverer de Møljekalas og andre betraktninger til sitt publikum i hele Nordland.

God fornøyelse!

Varighet: ca. 40 minutter

Med: Stein Elvestad og Syver Olstad 

Arrangør: 10. klasse ved Herøy skole

Moeljekalas_paa_nett

Annonser