"Nord-Herøy" igjen tilgjengelig

3_gloett_fra_gammel_tid_nordheroey__01
Vi snakker om heftet "Gløtt fra gamal tid" med emnet "Nord-Herøy" som til Herøydagan vil finnes i nytt opplag. Heftet har vært utsolgt en stund og mange har spurt etter det.
Og dette skjer etter at Børge Evensen i Helgeland Museum Herøy og kommunalleder Geir Berglund i Herøy kommune har gått sammen om å trykke opp nye utgaver av de gamle og populære heftene.
 
Fjerde hefte
- Vi startet med dette i 2006 og har tidligere trykket opp tre utgaver, nemlig "Herøy og herøyfjerdinger", Sør-Herøy" og "Huldre-historier", forteller Børge Evensen til Herøyfjerdingen.
 
 Det er lokalhistorikeren Paul Solheim som skrev heftet "Nord-Herøy" og når det nå foreligger i ny utgave er både innhold og teksten beholdt i sin opprinnelig form.
 
Men etter at teksten er scannet inn og blitt digital, har det vært mulig å lage mere avsnitt og dermed gjøre tektsen mer tilgjengelig.
 
Har brukt flere bilder
- Vi har hatt litt problemer med å få tak i alle originalbildene. Til gjengjeld har vi brukt flere bilder enn det som var i det opprinnelige heftet.
 
Det er Herøy bygdeboknemnd som opprinnelig ga ut heftet i 1986, legger Evensen til.
 
Nå som manuset til de nevnte fire heftene er scannet og tatt vare på vil det være mulig å trykke flere eksemplarer ettersom heftene blir utsolgt.
 
Heftet "Nord-Herøy" kan du kjøpe under Herøydagan på blant annet bygdesamlinga for 45 kroner stykket.
3_gloett_fra_gammel_tid_nordheroey__01
Forsiden til heftet "Nord-Herøy".

Annonser