Fra 10. til 14. november reiser Marius til Malmø for å spille Sweden Youth Games for U15 spillere. Detter er en uttaksturnering for EM U15 i 2022. Da stiller de beste fra 10 nasjoner. 

Fra Norge reiser de fire best rankede guttene og jentene. Det spilles både lagkamper og individuelt.

- Denne turneringen tar Marius mest som en god erfaring og for å finne ut hvor nivået i Europa ligger. Han vet at nivået er høyt, men målet er å kunne innkassere en seier og spille noen jevne kamper, forteller trener Kent Roger Sandvær.

Nila Lorvik skal også ut å konkurrere i utlandet. Den 2.-5. desember følger hun landslaget for U17-spillere til Slovenia og skal delta på Medvode YONEX Cup. Det er 8 nasjoner som skal delta på turneringen som går fra 3. til 5. desember i Ljubljana.

- Nila ligger i grenseland til å være på landslaget, og derfor er det viktig at hun følger dem og kan konkurrere på samme vilkår som de som ligger like over henne. Nila er første års U17, så sjansen er veldig stor for plass i det gode selskap til neste år, forteller Kent Roger.

Trent sammen
- Marius og Nila har hatt en stor fremgang det siste året, og er i dag rangert som noen av de beste i sine klasser i Norge. Marius spiller i U15 og Nila i U17. For å komme dit har de tilbrakt enormt med tid i hallen, og i tillegg kreves det mye egentrening utenom. Treningssamlinger er også en viktig faktor for fremgangen. Marius har også i ferier hospitert i store klubber som Kristiansand. Klubbene er utrolig flinke å støtte hverandre, og begge har stående invitasjoner fra de største klubbene i landet, og det synes vi er veldig stas, fortsetter trener Sandvær.

- Nila og Marius har trent sammen de siste sesongene, og det er nok en god grunn til at de har kommet så langt som de har kommet. De er flinke å motivere hverandre og jobber godt sammen på treningene.

- Vi må også få takke idrettslaget for at de støtter opp de som har lyst å satse på sin idrett. Det settes veldig pris på. Vi har også et fantastisk næringsliv på Herøy som velvillig støtter klubben når det trengs, avslutter Kent Roger Sandvær.

Neste turnering er nasjonal ranking på Moss i U17. Dit tar de med seg lagvenninne Signe Lenning.

Foto: Kent Roger Sandvær