Nesten fødsels-rekord i Herøy

gravide
Turid Margrethe Jenssen og Hege Nordnes Prestø vil om ikke lenge bidra til befolkningsvekst i Herøy. Og de er ikke alene, for når året er omme vil det være født over 20 barn i kommunen. – Og vi vet allerede om flere som kommer neste år, så dette blir bra, sier helsesøster Edith Rishaug Hanssen.
Herøyfjerdingene har virkelig lagt seg i selen for å øke innbyggertallet, kan det se ut som.
 
Ikke nok med at ”Prosjekt Økt Bosetting” og Stig Neraas har sørget for at mange tilflyttere har registrert flytting til vår kommune.
 
Tar tak
Nå tar også unge herøyfjerdinger tak og sørger for et stort antall nyfødte. Turid Margrethe Jenssen og Hege Nordnes Prestø er blant flere som går rundt med stadig voksende mager.
 
Og det er gledelig i en kommune som inntil i fjor sommer hadde en stadig nedgang i folketall, men som det siste året har klart å snu trenden.
 
Fødsels-boom på omsorgssenteret
Intet mindre enn åtte ansatte ved Herøy omsorgssenter har fått eller venter barn.
 
Turid Margrethe Jenssen og Hege Nordnes Prestø er bare to av disse.
 
For Hege blir dette hennes og ektemannen Stians fjerde barn. Hun har termin 24. november.
 
- Jeg har gjort mitt nå, selv om det fortsatt er et ledig sete i bilen, spøker hun og tar et godt tak rundt lille Linnea på tre år.
 
Planlagt
For Turid Margrethe Jenssen er den voksende magen alt annet enn tilfeldigheter.
 
Hun og ektemann Raymond giftet seg 29. mai og til alt overmål er de i startfasen på husbygging.
 
- Dette var nøye planlagt, smiler hun.
 
Hun er blant de som ikke blir registrert på årets statistikk. Turid har nemlig termin 24. februar neste år og vil bidra til en god start på 2011.
 
 
Smitte-effekt
- Vi skal bygge i Åsen og regner med å være i gang med bygging i løpet av høsten, sier Turid.
 
At hele åtte på jobb er gravide samtidig er stadig tema når det snakkes.
 
- Vi spøker med at det er smittsomt, smiler de to kvinnene.
 
Tvillinger
Utenfor helsesenteret møter vi Karina Kilvær Nilsen som i midten av mai satte tvillinger til verden. Også hun er ansatt ved Herøy omsorgssenter.
 
 
- Dette er Magnus og Johan, sier den stolte moren som akkurat har vært på kontroll hos helsesøster Edith Rishaug Hanssen.
 
Og helsesøsteren kan fortelle at det i løpet av 2010 vil bli født over 20 barn i Herøy.
 
- 16 stykker har kommet så langt, men to av disse bor ikke i kommunen lengre. Men med over 20 nye fødsler i Herøy blir dette et kjempeår, sier helsesøster Edith Rishaug Hansen.
 
Fastboende
- Det er stort sett fastboende familier som får unger, men vi har også registrert at noen av de som har kommet til Herøy for å jobbe vil føde barn i år, sier Rishaug Hanssen.
 
I sine 20 år som helsesøster har hun aldri hatt et så dårlig ”fødselsår” som i fjor da det kun kom fire nye unger til verden i Herøy.
 
- Det har stort sett ligget mellom 15 og 20 nyfødte i året. Det har aldri vært færre enn 10 og fjoråret lave tall er litt underlig, sier helsesøsteren.
 
Jordmor
Som tidligere har de gravide damene i Herøy tilbud med jordmor Gøril Igelbu en gang i måneden.
 
- Vi har et samarbeid med helsestasjonen i Dønna som gjør at gravide damer i Herøy kan ha et tilbud med jordmoren som besøker Dønna innimellom besøkene i Herøy, avslutter helsesøster Rishaug Hanssen.
gravide
Turid Margrethe Jenssen (t.v.) og Hege Nordnes Prestø er to av mange herøykvinner som enten skal ha eller har fått barn i år. Linnea (3) gleder seg til å bli storesøster.
5_karina_kilvaer_nilsen
Karina Kilvær Nilsen er ute og triller med tvillingene som kom i mai.
5_karine_kilvaer_nilsens_tvillinger
Dette er Johan og Magnus - nye herøyfjerdinger.

Annonser