Det var Herøy Arbeiderparti som la fram forslaget om å legge dette på is.

I tirsdags møte var det partiets fire medlemmer i formannskapet som sikret flertall for eget forslag.

Opposisjonen ved Vegar Dalen (Frp), Dalen imot, Venstres Oddrunn S. Dahlheim og Høyres Yngve Magnussen stemte for rådmannens innstilling om å gå inn i et nytt interkommunalt næringsselskap.

Vedtaket 1. Da det ser ut for at det ikke er nødvendig vilje til å etablere interkommunalt næringsselskap, ønsker ikke Herøy kommune å gå videre med saken.

2. I forbindelse med budsjettbehandlingen for 2012 skal det vurderes hvordan næringsarbeidet i kommunen skal organiseres.

HALD IKS legges ned Det er nå klart at det interkommunale nærings- og utviklingsselskapet HALD IKS ikke vil bestå.

HALD IKS ble etablert i 2008 og har vært i operativ virksomhet hele tiden.

Konklusjonene i en evalueringsrapport som ble behandlet av både styre og representantskap i HALD IKS i år, har anbefalt at samarbeidet mellom de fire kommunene ble videreført.

Alstahaug ut I desember i fjor reviderte Alstahaug kommune sin økonomiplan, og tok ut sitt drifts- og utviklingsbidrag fra HALD IKS med virkning fra 2012.

Politikere i Alstahaug har rettet til dels hard kritikk mot selskapet og Alstahaug har bestemt seg for å trekke seg ut av HALD IKS.    Med vedtaket i Herøy formannskap tirsdag er saken avgjort og den skal ikke videre til kommunestyret.