Etter en god start på sesongen med 9 poeng etter fire spilte kamper har Herøy/Dønna hatt en stadig dårligere poengfangst i årets sesong i 4. divisjon. Laget har tapt alle seks kampene i høstsesongen og vi må tilbake til 20. juni før vi finner siste seier, da de vant 4-3 mot Innstrandens på Dønna kunstgress.

Vi har tatt oss en prat med årets trener Mads Knutsen for å få hans evaluering av sesongen og hans tanker om veien videre.

Mads forteller om en sesong der han hadde forventet at resultatet hadde blitt bedre enn tabellen tilsier.

- Før sesongen startet hentet vi inn en del rutinerte spillere med mål om å sanke nok poeng i vårsesongen til å kunne klare oss i divisjonen, i og med at vi visste at høstsesongen ville bli tøff når flere av spillerne flyttet.

- Det er litt bittert å tenke på at vi hadde berget plassen dersom vi hadde vunnet bare en av de jevne kampene i vår. Vi slet dessverre med en del skader på sentrale spillere, og spesielt på keeperplass ble dette utslagsgivende. Det er aldri heldig at utespillere blir nødt til å stå i mål, sier Knutsen.

Når det gjelder høstsesongen ble det som vi vet seks strake tap. Noe av årsaken til dette er i følge Knutsen at mange av spillerne var for dårlig trent og hadde hatt det for godt i sommerferien. Etter at det i vårsesongen var en tropp på rundt 22 spillere som var relativt godt trent har det i følge Knutsen vært en tendens med svært varierende oppmøte og dårlig kvalitet på treningene, noe som også har ført til at det har vært vanskelig å stille med samme lag i to kamper på rad.

- Under kampene i høst skinte det i gjennom at mange av spillerne var for dårlig trent og ikke holdt hele kampen og av den grunn gikk heller ikke resultatene vår vei. Jeg må nok også ta selvkritikk for at treningene, spesielt i sommer, og høst var for enkle og lite kondisjonsrelaterte, sier Knutsen.

Veien videre
Tirsdag 27. oktober skal det være et evalueringsmøte i FK Herøy/Dønna der de også skal se på planene for neste sesong.

- Jeg har stilt min plass til disposisjon etter at den svake sesongen og er også svært usikker på om jeg vil fortsette som trener. I år har jeg vært alene med alt ansvaret og fungert både som oppmann og trener og dette har vært veldig slitsomt. I tillegg har jeg vært nødt til å spille i nesten samtlige kamper i høstsesongen, noe jeg ikke hadde planlagt da jeg tok trenerjobben. Jeg vil ellers rose Ronny Jensen for at han har vært en pådriver i dugnadsarbeidet og blant annet med å få til live-overføring (streaming) på flere av hjemmekampene på Herøy stadion.

- De fleste spillerne har sagt at de blir med videre neste år og noen har også sagt at de vil gjøre comeback når det blir en serie med kortere reiser. Vi får se hva som skjer, men uansett må det på plass et trenerteam der det blir flere som drar lasset og får opp kvaliteten på treningene.

Juniorlag viktig
I år har ikke Herøy/Dønna hatt mulighet til å stille med juniorlag i serien og dette har i følge treneren vært merkbart.

- Spillerne på juniorlaget er ofte de som er best trent og tidligere har det ofte vært disse spillerne som har dratt lasset når det har røynet på. Spranget fra guttefotball til seniorfotball kan bli for tøft for mange. Guttespillerne fra Herøy har dessuten kun spilt 7’er fotball og da blir det ofte vanskelig å innordne seg på en større bane, der offside også er et sentralt element. Jeg håper derfor at vi klarer å få til et juniorlag neste år, avslutter Knutsen.

Slik ser den endelige tabellen ut:
Sluttabell 2015.jpg