Da Jonny Hansen og Arnt Erling Paulsen startet med transport av levende fisk på 1980-tallet var det i en liten sjark.

Enorm utvikling Utviklingen fram til i dag er enorm og deres selskap har gått gradene til stadig større båter og flere ansatte. Drevet fram av tro på bransjen og evne til å satse stort.

Typisk for gründer-ånden som Herøy har blitt så kjent for. Og akkurat det tok ordfører Arnt Frode Jensen tak i da han introduserte de to vinnerne under torsdagens kulturkveld i Herøyhallen.

- Prisvinnerne har siden 1980-tallet drevet eget firma og har sakte, men sikkert, utvidet sin virksomhet.

Grunderånd Prisvinnerne er et typisk eksempel på den gründerånd som i flere tiår har hersket i Herøy. De så mulighetene og hadde kraft og klokskap til å gjøre noe med det.

Virksomheten som de representerer er en stor bidragsyter i arbeidet med å få til økt bosetting i Herøy.

Mange lærlingplasser Av en total arbeidsstokk på 90 ansatte, styrer de fra Herøy 38. I tillegg satser de på rekruttering i form av lærlingplasser.

Bedriften holder nå på å bygge nytt administrasjonsbygg som forhåpentligvis på sikt vil huse flere ansatte enn i dag, uttalte ordfører Jensen og introduserte de to prisvinnerne.

Takket til kunder og ansatte Det var Arnt Erling Paulsen som først tok ordet for å takke. Det gjorde han først med å takke de som har foreslått de to.

- Og det i en kommune som har så mange gründere. Og takk til kundene, men størst takk til de ansatte som har gitt oss gjennomføringskraft, sa Paulsen.

Takket familiene Jonny Hansen kom inn på hva innsatsen har krevd av tid borte fra familien.

- Jeg vil takke familiene som har holdt ut med oss. Vi har vært mye borte, spesielt i begynnelsen.

En tid var det slik at ungene nesten ikke kjente oss igjen når vi kom heim, sa Hansen lettere humoristisk.