Nærbakeri på Augustbryggo

Nærbakeri på Augustbryggo_Elsa

Augustbryggo har nylig startet opp nærbakeri på Seløy. På bakekjøkkenet er det nå full produksjon av blant annet krinalefse, klenning, gomme, havrekjeks, julekaker og helgekaker.

- Vi ønsker å være et nærbakeri for folk i området. Vi leverer heimbakst av god kvalitet, og tilpasser oss etter kundens ønsker, sier Elsa Jakobsen, som er en av tre som baker i det lille bakeriet.

- Fokuset er på det gode og «gammeldagse» tradisjonsrike, i skjønn forening med det mer moderne. Alt som bakes kan kjøpes i kaféen i åpningstiden eller på bestilling. Vi baker også kaker til alle anledninger. 

- Augustbryggo har servert mat til sultne turister og lokale gjester i sommersesongen i snart 10 år. I tillegg til maten har vi opplevd stor etterspørsel på de hjemmebakte kakene i disken. Kakene har vært såpass populære at vi tidvis har hatt utfordringer med å kunne produsere nok. Håndlagde kaker koster mye å produsere, og det ville naturligvis vært både enklere og billigere å selge masseproduserte kaker eller halvfabrikata. Men smaken, og ikke minst opplevelsen ville da ikke ha vært den samme. Det er nettopp den gode opplevelsen vi ønsker å gi gjestene våre, og tanken er å kunne gi dette tilbudet utenom sommersesongen også.

- For øyeblikket opplever vi at det muligens er størst interesse for lefsene vi baker. Det bakes blant annet krinalefse, som er en tradisjonsrik lefse opprinnelig fra Helgeland. Selve prosessen er både tidkrevende og arbeidskrevende, men smaken er himmelsk. I gamle dager ble den ofte servert med gomme på. Vi har fått god opplæring av en dreven lefsebaker fra Seløy, men skal også delta på flere kurs så snart det lar seg gjennomføre. Bedriften har også gått til innkjøp av en kjevlemaskin som forhåpentligvis skal gjøre prosessen noe raskere, samtidig som den avlaster armer, skuldre og rygg, sier Jakobsen.

Utfordrende tider
- Som for veldig mange andre bedrifter byr situasjonen med covid-19 på noen ekstra utfordringer også for oss. Vi hadde flere arrangementer på trappene som måtte kanselleres, og valgte også å stenge helt et par uker da viruset nådde Herøy. Kaféen er nå åpen igjen med begrensede åpningstider, og vi tar sikte på å ha åpen kafé og utsalg av heimbakst hver fredag og lørdag frem til jul. Selve bakeriutsalget har åpent alle hverdager, så det er mulig å stikke innom for å kjøpe med seg noe godt. Det er fint, spesielt i disse tider å kunne bidra med en møteplass der folk kan sette seg ned for en hyggelig prat, og noe godt på tallerkenen. Det kan være et lyspunkt for mange i ei litt kjedelig tid. Vi har romslige lokaler, og gode rutiner, så gjestene skal føle seg trygge på at vi gjør alt vi kan for å forhindre smitte. For de som likevel ikke ønsker å spise i kafèen er det mulig å få det aller meste som take away. Vi tar også imot bestilling på alt vi baker, og man kan hente utenom åpningstidene, fortsetter Elsa.

Prøveprosjekt
- Bakeriet er å anse som et prøveprosjekt og fortsettelsen vil naturlig nok være avhengig av interesse og etterspørsel. Vi håper bakeriet er et tilbud folk ønsker å benytte seg av, og så tar vi en dag om gangen. I føste omgang holder vi på til jul, avslutter Elsa Jakobsen.

Foto: Lisa Jakobsen

Nærbakeri på Augustbryggo_kaker
Her er noe av det som nærbakeriet på Augustbryggo kan friste med.
Nærbakeri på Augustbryggo_marsipan
Nærbakeri på Augustbryggo_småkaker
Nærbakeri på Augustbryggo_kake

Annonser