Nå kan du ta idrettsmerket

Her er tre av dem som deltok på første samling. Fra venstre: Lise Grande, Rita Larsen og Laila Furu Vold. I tillegg deltok også Kristin Furu Grande.

Torsdager mellom kl. 18.00 til 19.30 kan alle triminteresserte møte opp på Herøy stadion for å gjøre øveleser for å ta idrettsmerket.

- Det har allerede vært ei samling der 4 personer møtte opp for å ta idrettsmerket, men på grunn av den pågående pandemien har det foreløpig kun blitt sendt melding til dem som har tatt merket tidligere år. Neste samling blir torsdag 17. september.

- Vi vil ha samlinger på torsdager på Herøy stadion, slik at de som ønsker det kan få tatt merket. Det er i den sammenheng viktig at alle forholder seg til smittevernreglene og er nøye med blant annet håndhygienen. Det blir heller ikke som tidligere år felles kaffe og kaker på samlingene, opplyser idrettsmerkeansvarlig Laila Furu Vold i Herøy idrettslag.

Krav
Idrettsmerket er et ferdighetsmerke innstiftet i 1915 av Norges idrettsforbund. Det tildeles for oppnådde krav innen fem grupper av idrettslig aktivitet: Trim, spenst og presisjon, hurtighet, styrke og utholdenhet. 

Merket er i gull, sølv eller bronse og består av en oval eikekrans som øverst har Norges riksvåpen. Feltet inne i kransen er grønt. 

Innen hver av aktivitetene kan du velge mellom ulike øvelser. For eksempel kan du i gruppe 1 velge mellom sykkelturer, svømming, dans, gymnastikk til musikk, fottur og grunntrening.

Trykk her for å lese mer om Idrettsmerket.

 

Idrettsmerke 2020_Lise Grande
Lise Grande fikk tildelt idrettsmerket i sølv på første samling.

Annonser