Stipendiet har som formål hjelpe fram unge talenter. Stipendiet skal tildeles unge og lovende personer som inspirasjon for videre innsats, samt en anerkjennelse for den interesse some r vist innenfor kulturelle aktiviteter.

Kandidatene kan vurderes innenfor det hele og utvidete kulturbegrepet - herunder områdene sang og musikk, bildenede kunst, kunsthåndverk, dans, litteratur, teater, film og idrett.

Stipendiet skal primært brukes til videreutvikling innenfor sitt område. Dette kan være i form av deltakelse ved kurs og seminarer og liknende, eller reisestipend i forbindelse med videreutvikling/studieopphold.

Stipendiet kan søkes av ungdom til og med 30 år fra Herøy kommune, eller som gjennom sin aktivitet er knyttet til kommunen.

I søknaden må det opplyses om:

a: Hva stipendiet skal brukes til
b: Kostnadsoverslag dersom det er mottat eller søkt om stipend/midler fra andre instanser tas dette med i kostandsoverslaget
c: Tidligere mottatte stipender

Formannskapet avgjør hvert år på grunnlag av søknadene om stipendiet skal utdeles. Formannskapet vurderer stipendiets størrelse i forhold til søknadens art, varighet og de totale kostnadene.

Utdeling av stipendiet skjer i forbindelse med Herøydagan.

Søknad sendes Herøy kommune, servicekontoret, 8850 Herøy eller e-post:
post@heroy-no.kommune.no innen 1. mai 2011