Nå kan folkebibliotek i Nordland kjøpe og låne ut e-bøker. Nordland fylkesbibliotek har fremforhandlet en utlånsløsning for e-bøker som alle folkebibliotekene i Nordland kan være med på. 

Utlånsystem
For å kunne tilby bibliotekbrukere lån av e-bøker må man ha et system som håndterer utlånet, siden dette ikke kan gjøres i et tradisjonelt biblioteksystem.

Det er forhandlet frem en avtale om etablering av utlånssystemet eBokBib, der eBok-systemet inngås som en felles løsning for hele fylket, uavhengig av biblioteksystem.

Nettbrett eller smartphone
For å kunne bruke eBokBib må man ha et nettbrett eller smarttelefon. Utlånsløsningen støtter nettbrett og telefoner med operativsystemene IOS (iPhone, iPod og iPad) og Android (Samsung, Sony, HTC med flere). eBokBib støtter ikke utlån av e-bøker til lesebrett eller datamaskin. Nettbrett som benytter Windows som operativsystem støttes foreløpig ikke.

eBokBib er en app som kan lastes ned fra App Store eller Google Play.

Kom innom biblioteket for registrering
Biblioteksjef Elin Bårdgård Johansen opplyser at man trenger en nasjonal lånebruker for å benytte seg av denne tjenesten. Hun oppfordrer derfor alle som vil låne e-bøker til å komme innom biblioteket for å registrere seg.

Åpningstider for biblioteket

  • Mandag: 10.00 - 15.00
  • Tirsdag:  12.00 - 19.00
  • Onsdag:  Stengt
  • Torsdag: 10.00 - 15.00
  • Fredag:   10.00 - 15.00

Kontaktinformasjon:
Telefon: 75 05 87 65
E-post: biblioteket@heroy-no.kommune.no  

Til biblioteket hjemmeside

Herøy bibliotek på Facebook.

E-bok
E-bok (elektronisk bok, også ebok) er et digitalt medium som tilsvarer en vanlig trykt bok. En e-bok kan leses på personlige datamaskiner, PDA, mobiltelefon eller på en dedikerte håndholdt maskin, et såkalt lesebrett (eller leseplate). E-bok kan være en elektronisk utgave av en tradisjonell bok på papir, men en e-bok kan også eksistere uten at det finnes en trykt utgave.
Kilde: Wikipedia