Etter å ha balansert på kanten av stupet over Romsdalseggen, skal deltakerne i kveld vise sine kunstner i kajakken.

Vakkert padle-eldorado Blant 12 000 øyer og skjær på Helgelandskysten venter et vakkert padle-eldorado, men skinnet kan bedra...leser vi på TVNorges nettside i forhåndsomtalen av kveldens program.

Og eldorado er helgelandskysten så desidert. Til Helgeland Arbeiderblad sist lørdag uttalte programleder Tom Stiansen blant annet at besøket her kanskje var høydepunktet på hele 71 grader nord-turen.

TVNorge klokken 20.30 Da gjelder det å benke seg foran fjernsynsruta med apparatet innstilt på TVNorge klokken 20.30 i kveld.

Deltakerne skal i kveld finne åtte poster i Herøys skjærgård ut fra noen gitte ledetråder.

Disse ledetrådene har blant andre bestyrer ved Herøy bygdesamling Børge Evensen gitt. Deltakerne ante ikke hvor de var, etter hva vi forstår.

Vanskelige ledetråder For å finne fram til postene må lokalbefolkningen på Herøy spørres om råd.

Blant annet ble både Ketil Pettersen, Jørn Hansen og Helge Lenning (bildet) spurt om hva disse ledetrådene kan bety.

Ut fra forhåndsomtalen vil det meste foregå i Herøy, mens avslutningen skjer i Breivika på Dønna.

På TVNorges nettside sakser vi følgende fra omtalen av kveldens program:

”I Herøys skjærgård skal de finne frem til åtte poster innenfor en gitt tidsfrist. For hver riktig post, øker innskuddet på vinnerkontoen. De har GPS å orientere seg med, men kapasiteter blant lokalbefolkningen i øyriket kan også være til uvurderlig hjelp.

To av deltakerne har bra erfaring med farkostene og tar ansvar foran og bak. Utfordringen er først og fremst de nivåmessige forskjellene. Noen sliter med balansen. Andre har stålkontroll. Vil samtlige klare å padle fort nok på etappen?

Ute av kurs? Med ledetråder som blant annet Petter Dass, «hoder på stake» og Brurdyna, der et brudefølge skal ha forlist, møter deltakerne lite motstand på blikkstille vann.

Men det er fort gjort å rote med GPS-en. Fysiske skavanker begynner å gjøre vondt. Noen av postene er vanskeligere å lokalisere enn andre, og deltakerne kjenner snart på både slit og frustrasjon.

På vei mot Sildøya, der de skal slå leir og overnatte, begynner de også å stresse på tid. Rekker de frem til kl. 20:30, økes premiepotten med 10 000 kroner”.