- Aller først vil vi takke Rajko Savic for all god hjelp i forbindelse med dagen. Han ordner med bord, stoler, duker, skjøteledninger og bakerovn og er en ordentlig kjernekar. Tusen takk for hjelpa Raiko fra jentene dine i husflidslaget, skriver Frid Nicolaisen på vegne av Herøy Husflidslag til Herøyfjerdingen.

- I år var vi heldige med både vær og varme. Regnet kom ikke før vi vi pakka sammen og dro heim. Dagen startet med flatbrødbaking, steking av sveler og kaffekoking. De første gjestene var til stede rett etter at vi startet klokka 11. Før dagen var over klokka 14 hadde vi solgt over 100 flatbrødleiver, all svelerøra var stekt og det var tomt på alle fat. Loddsalget gikk strykende, og gevinster ble utlevert. Mange fant veien til bygdetunet i dag for å kjøpe seg kaffe og sveler med gomme, skriver Nicolaisen.

Husflidslaget i Herøy består i dag bare av 11 medlemmer, og vi trenger flere. Per i dag møtes vi annenhver mandag i stua på omsorgssenteret. Der gjør vi håndarbeid, har kurs og koser oss med kaffe og kaffemat. Vi arrangerer flatbrødbakedag på museet to ganger i året. Vi ønsker alle velkommen til å bli medlem hos oss. Vi trenger nye folk, nye krefter og nye ideer, avslutter Frid Nicolasen.

Bildene er tatt av Trine Valberg og Frid Nicolaisen