Christian Stejskal er født i Wien i 1977. Han er utdannet fiolinist ved Norges musikkhøyskole, musikkhøyskolen i Hannover i Tyskland og musikkhøyskolen i Bern, Sveits. Han har jobbet som fiolinist i de fleste symfoniorkestere i Norge, blant annet Den norske opera, Trondheim symfoniorkester og Stavanger symfoniorkester.

Markusevangeliet er evangelisten Markus sin beretning om Jesu liv og virke. Evangeliets 16 kapitler kan deles inn i rundt 90 beretninger, assimiler og liknelser, og er det korteste av de fire evangeliene i det Nye Testamentet. I denne multimediaforestilling forteller Stejskal om Markusevangeliet, teksttro og uten manuskript. Han har reist i Midtøsten, gått i Kristi fotspor og fotografert det kulturelle landskapet i Israel, Jordan og Egypt på leting etter 90 bibelske motiver. Billedmaterialet illustrerer Markusevangeliets 16 kapitler og vises på skjerm gjennom fortellingen. Fotografiene illustrerer evangeliet med utgangspunkt i om Jesus hadde kommet til et postmodernistisk Midtøsten i 2020. Publikum blir også introdusert for korte innslag av egenkomponert musikk spilt på fiolin.

«Markusevangeliet» er et oppfølgerprosjekt til «Mitt Nabolag» – en kritikerrost forestilling som i årene 2016-19 ble fremført rundt 200 ganger i inn- og utland, blant annet på Petter Dass-museet i Alstahaug. Dette med støtte fra stiftelsen «Fritt Ord» med flere.

Forestillingen er gratis. Hjertelig velkommen til Nordvik kirke tirsdag, både dønnværinger og herøyfjerdinger!

Tekst: Menighetspedagog i Herøy og Dønna, Trine Heggheim