Mowi støtter Operasjon Dagsverk ved Herøy skole

Operasjon Dagsverk 2020_søppelplukking 3_Erlend

I tillegg til Herøy kommune har også Mowi valgt å støtte årets Operasjon Dagsverk. Dette gjøres på grunn av at pandemien setter en stopper for normal aktivitet.

Mowi ASA Region Nord bevilget valgt å støtte årets aksjon med kroner 5000. Tidligere har også kommunestyret i Herøy bevilget 10 000 kroner til årets Operasjon Dagsverk.

I 2020 er den offisielle OD-dagen 29. oktober, men elevene på ungdomstrinnet på Herøy skole har allerede gjennomført sitt dagsverk i samarbeid med organisasjonen «In The Same Boat».

- Årets operasjon dagsverk som består i traumebearbeiding, dialog og utdannelse er veldig viktig for de det gjelder og et viktig formål å støtte.  Derfor støtter Mowi AS, Region Nord årets OD med pengesponsing, da den originale OD- metoden er kraftig forhindret på grunn av pandemien, skriver Yngve Magnussen på vegne av Mowi til Herøyfjerdingen.

Mowi setter også stor pris på at elevene ved Herøy skole har hatt sin arbeidsdag ute med å samle søppel sammen med foreningen «In The Same Boat». De oppfordrer ellers alle bedrifter i Herøy, Helgeland og Nordland til å bidra til å støtte årets Operasjon Dagsverk.

Herøy skole har i alle de år deltatt på Operasjon Dagsverk (OD). OD innebærer at alle elever i 8.- 10. klasse jobber en dag og betaling for denne dagen går uavkortet til et prosjekt som den sentrale OD-komiteen har bestemt. I år er prosjektet global urettferdighet og ungdom på flukt i Sør-Sudan. Tora Olsen Skagen fra Herøy sitter i distriktskomiteen for Operasjon Dagsverk og hun har nylig vært på ungdomsskolen og hatt foredrag i alle tre klasser om årets aksjon.

Årets prosjekt på 1 - 2 - 3
Nesten en million mennesker fra Sør-Sudan har flyktet over grensa til Uganda fra en brutal borgerkrig. Mange har traumatiske opplevelser, og sliter med vanskelige tanker i lang tid.

Verden er full av usynlige grenser, og det er ofte vanskelig når ulike grupper som ikke kjenner hverandre skal leve sammen. Å komme til et nytt land er ikke alltid enkelt, og konflikter kan lett oppstå.

Ungdom som har flyktet fra alt, mister også skolegangen sin. Dette skaper grenser for hvor langt en kan nå i livet. Mange får ikke nødvendig kunnskap, og det blir vanskelig å skaffe seg en jobb og en inntekt.
Kilde: www.od.no

 

Operasjon Dagsverk 2020_Foredrag Tora
Tora Olsen Skagen har vært på skolen og holdt foredrag om årets prosjekt.
Operasjon Dagsverk 2020_søppelplukking 5_Erlend
Elevene fikk gjort sitt dagsverk da de samlet søppel i skjærgården.
Operasjon Dagsverk 2020_elevråd og Tora
Skolens elevråd sammen med Tora.
Operasjon Dagsverk 2020_i båt_Erlend

  1 / 9 
 
Operasjon Dagsverk 2020 
Operasjon Dagsverk 2020
Her er elevrådet sammen med Tora Olsen Skagen.
 


Annonser