På MOT sine nettsider kan vi lese at det hvert år arrangeres ”MOT til å glede-dagen”. 63 700 ungdommer i 148 lokalsamfunn deltar i MOTs programmer, og denne dagen har de alle et felles mål – å glede så mange som mulig, mest mulig, med små midler! MOT oppfordrer ungdom og voksne over hele landet til å spre glede!

Det viktigste stikkordet for ”MOT til å glede-dagen” er: TENK ENKELT! Gled mannen på gata, gode venner, naboen, bestemor på aldershjemmet, farfar som sitter alene, klassekamerater, kolleger eller barna i barnhagen. Gi en hjelpende hånd, måk litt snø eller fei gata, gå et ærend for noen, arrangere sms-kurs, pc-kurs eller kortspill på gamlehjemmet. Ha litt ekstra fokus på å si hei, gi et smil, et nikk og kanskje til og med en klem til noen som trenger det.

MOT ønsker å bidra til å skape varmere og tryggere miljøer. Det kan koste litt mot å gjøre noe ekstra for å spre litt glede, men glede smitter og verdien til sammen blir veldig stor!

Og husk: Den største gleden du kan ha er å gjøre andre glad!

Delte ut pepperkaker og kort
Herøyfjerdingen møtte tre gutter fra 8. klasse hos Herøy Bil & Maskin da de delte ut pepperkaker og kort til de ansatte. De små kortene inneholder ulike ordtak som det kan være lurt å tenke på i hverdagen.

Sang på omsorgssenteret
Elevene fra ungdomstrinnet på Herøy skole var rundt omkring på mange ulike arbeidsplasser i dag og spredde sitt gode budskap. Noen av dem bidro også med sang på omsorgssenteret, til stor glede for beboerne og de ansatte.

Les mer om det viktige og flotte arbeidet til MOT på www.mot.no

Gjennom disse to filmene fra to ulike MOT-ambassadører får dere noen gode tips til hvordan dere kan glede andre.