Morten er utdannet som ingeniør innenfor bygg og anlegg og hadde sin studietid i Trondheim. Etter at han var ferdigutdannet i 2012 jobbet han som byggeleder i Statens vegvesen i Trondheim i et år før han gikk han gikk over i entreprenørvirksomhet i firmaet Veidekke. Her arbeidet han de første med en del samferdselsprosjekter på Østlandet før han de siste årene arbeidet med byggeprosjekter i Trondheim.

Morten har de tre siste årene jobbet som prosjektleder i Seløy undervannsservice og flyttet da sammen med sin samboer til Herøy. Her har familien etablert seg med nytt hus og venter sitt andre barn i slutten av februar neste år.

Interessant jobb
Morten har tidligere vært engasjert i lokalpolitikken i Herøy for Senterpartiet, men i sin nye jobb må han naturligvis legge dette bak seg. Han har ingen erfaring fra kommunal virksomhet, men ser på sin nye jobb som både spennende og interessant.

- Det er mange systemer som et regelverk som jeg ikke er kjent med fra det private som jeg må sette meg inn i, og jeg trenger nok derfor litt tid før jeg kommer meg skikkelig inn i jobben, sier Hanssen.

Utenom jobben er Morten glad i jakt og fiske og er blant annet engasjert i Herøy jeger og fiskerforening. Som vi ser av genseren er han også interessert i engelsk fotball.

Vi ønsker Morten lykke til i sin nye jobb som kommunalsjef for miljø og kommunalteknikk, som jobbtittelen egentlig heter.