Revyen hadde som gjennomgangstema det tidligere anstrengte forholdet mellom Herøy og Dønna, der ordførerne Arnt Frode Jensen og Anne Sofie Mathisen tolkes på en meget god måte av Markus Heggheim og Kristine Nilsen. Revyen startet med en morsom lokal versjon av dansenummeret "Gangnam style" der latteren fra salen tok skikkelig av da guttene hev seg med i dansen.

Mange gode poeng
Gjennom revyens 20 nummere presenteres publikum for mange aktuelle saker fra året som har gått, og skribentene har fått inn svært mange gode poenger. Vi får vite hvordan ideen til "Gøy på landet" kom til etter en fisketur mellom Arnt Frode Jensen, Stig Neraas (Sebastian Hågensen) og Trond Olsen (Ruben Jakobsen) på Seløy etter at det har blitt vurdert det ene TV-konseptet etter det andre.

Fra kum til kum
I nummeret "fra kum til kum" får vi møte den utflyttede herøyfjerdingen Heidi Vold Lorentzen og Kai Simonsen i diskusjon om ulike "fjelltopper" i Herøy, godt spilt av Sofie Nilsen og Eskil Dahl Jørgensen. Her lanseres en ide om å bruke de mange vanntårnene i Herøy med vandring fra kum til kum. Det mye omtalte traktorkjøpet i Dønna kommune slipper ikke unna denne gangen heller før vi tas med til åpningen av Dønnahallen. Her får vi oppleve mange ulike sprell fra "Stavseng turn og dansetrupp" med Heidi i spissen. Dønnas vedtak om å ta den ene ferga fra Herøy har naturligvis fått sin egen plass i revyen og har til og med fått en egen sang.

Sprenging av Åkviksundbrua
Et av numrene som nok vakte mest latter i salen var da de to lokale entreprenørene Rolf Edvardsen og Olaf Pettersen noe motvillig møter hverandre på ordførers kontor og ideen om å sprenge Åkviksundbrua lanseres. Her gjør Torstein Hansen (Olaf), Sebastian Hågensen (Rolf) og Markus Heggheim (Arnt Frode) en meget god figur. Rekken av flotte revynumre er lang og vi får se mange flotte skuespillerprestasjoner av de unge aktørene.

I andre akt får vi oppleve en gretten 16-åring, glimrende spilt av Rikke Hanssen. Eskil Dahl Pettersen fremstilles i laksedrakt og binder sammen flere av numrene på en flott måte. Austbø slipper ikke unna denne gangen heller og Erlend Valberg gjør en meget god figur i dette nummeret sammen med Frida Karlsen. Vi blir også i et muntert innslag tatt med til sladretoppen til Tommy der noen lokale damer får servert sushi. I et annet nummer får vi til stor latter fra salen stifte bekjentskap med Herøy frivillig sentral.

Eget band
Klassen imponerer med flere dyktige musikere og flott musikk. I tillegg til egne sangtalenter hadde de også "lånt" noen jenter fra andre klasser som imponerte med flott sang. Alt i alt leverte elevene fra 10. klasse en imponerende forestilling i Herøy skoles aula og alle aktørene fortjener stor honnør. Herøyfjerdingen er også imponert over at revyen har blitt så bra som den er blitt etter at elevene bare har fått øvd skikkelig i 3-4 dager. All honnør til Stian Prestø, teaterinstruktør Kari Renate Nilsen og de andre lærerne for et fantastisk arbeid med ungdommene. Det meste av revyen er skrevet av lærer Stian Prestø og han fortjener ekstra honnør for en meget velskrevet og morsom revy.

Revyen anbefales på det sterkeste, og alle som ikke har sett den bør få den med seg i kveld kl. 18.00.

Flere bilder fra revyen er lagt ut på Facebook-sida til Herøyfjerdingen

Trykk her