Mohannad har lang erfaring som skredder fra Syria før han kom til Norge som flyktning i 2014. Han har bodd i Herøy siden 2015 og snakker godt norsk. Han har 22 års erfaring fra skredderfaget og har tidligere spesialisert seg på å sy dameklær. Etter at han kom til Norge har han utvidet virksomheten til blant annet også å reparere båtkalesjer.

Mohannad er den første syriske flyktningen som kom til Herøy. Han liker godt å være med på både dugnader og andre ting som skjer i kommunen og spiller blant annet fotball sammen med oldboys-gjengen i ballbingen ved Herøy skole.

- Jeg er gift og har fire barn som alle trives godt og har fått venner. Vi har derfor ikke lyst til å flytte og håper vi kan bo her. Jeg håper derfor på en fast jobb og at mange også benytter seg av min skreddervirksomhet, sier Mourad.

Tar ulike oppdrag
Mohannad forteller til Herøyfjerdingen at han skjønner at det på en liten plass som Herøy er nødvendig å være fleksibel. Han tar derfor på seg mange typer oppdrag

- Jeg har utstyr for å fikse båtkalesjer og kan ellers tilpasse og reparere og tilpasse alle typer klær og gardiner, avslutter Mourad.

Mohannad har kalt sin virkomhet for R&M systua og du treffer han på tlf. 96958338 eller på e-post m-mourad@windowslive.com