- Vi ønsker å drøfte denne utfordringen med trafikkselskapet. Tidligere har Statens veivesen sagt seg villig til å sette inn større ferje på sambandet Herøy - Austbø - Søvik, men Helgelandske vil ikke ta ansvaret med å gå inn til dagens ferjeleie i Austbø med større ferje, sier ordfører Jensen.

Fra slutten av november kommer Fjord Seafood i Herøy til å øke produsjonen av lakseprodukter slik at det per dag kan bli produsert opp til 200 tonn.

En anseelig mengde som skal transporteres ut av Herøy, i tillegg til den store produksjonen som foregår på Polar Seafood på Sør-Herøy.

Allerede i dag er dagens ferjekapasitet for liten, noe som fører til store vansker for både reisende og næringsliv.

24. august uttalte ordfører Arnt Frode Jensen til Herøyfjerdingen at han har tro på en suppleringsferje på sambandet inntil det kommer en større ferje i 2008. Det sa han etter møte med representanter for Veidirektoratet.

Morgens møte er en da også for å få til en midlertidig løsning på transport-problemene på dette sambandet.

Møtet 24. august fant da sted hos nettopp Fjord Seafood på Hestøya. Teamkoordinator i Veidirektoratet Tormod Christensen sa til Herøyfjerdingen da at han først håper å ha klar en permanent løsning for ferjesambandet mellom Herøy og Søvik i 2008.