Solheim begynte i jobben som regiondirektør i Marine Harvest Region Nord den 15. september. Hun har arbeidet i selskapet i over 20 år, og kommer fra stillingen som produksjonssjef sjø i Marine Harvest Region Sør. Onsdag hadde ordfører Arnt Frode Jensen og rådmann Roy Skogsholm møte med henne og fabrikksjef Kjell Stokbakken.

Bra møte
- Det er viktig for Herøy kommune å ha et godt samarbeidsklima med Marine Harvest, noe vi også har hatt over lang tid. Slike møter er viktig for oss slik at vi får holde trykk på saker som opptar oss, sier ordfører Arnt Frode Jensen.

- Jeg fikk et meget godt inntrykk av den nye regiondirektøren og synes vi hadde et godt møte. Hun gav uttrykk for at hun var godt fornøyd med hvordan forholdene lå til rette i Herøy og vi fikk tatt opp flere forhold som vi er opptatt av og fikk samtidig presentert hvordan kommunen jobber. Vi diskuterte blant annet ny forfabrikk, forholdet til kommunens marine næringspark og utfordringer i forbindelse med bedriftens permitteringer. Tanken er at vi skal prøve å få til 1-2 faste møter i året slik at møtevirksomheten blir i mer i ordnede former, sier Jensen.

Viktig å være på hugget
Jensen framhever at det er viktig for kommunen å hele tiden være på hugget i forhold til de prosesser som foregår.

- Det er helt klart en utfordring og krevende for oss at toppledelsen i Marine Harvest sitter langt unna Herøy. Jeg synes også det er uheldig at fabrikkens administrasjon og fagfunksjoner er lokalisert i Sandnessjøen. Dette skulle vi gjerne hatt hos oss, men det er det selvsagt ikke vi som avgjør, avslutter Jensen.