Fra 18. til 22. mars arrangeres Mowi Cup og da blir det spilt badminton fra morgen til kveld i Herøyhallen. Det er 72 påmeldte så det blir full fart med badminton hele helga.

Fungerende leder Oddbjørn Lorvik skryter av næringslivet i kommunen og opplyser om at alle baner er solgt, og han er umåtelig takknemlig for all støtte. Det foregår også et lotteri i forbindelse med turneringen der det lokkes med mange flotte premier.

- Folk må derfor være klar over at det kan komme noe på døra for å selge lodd, og da håper jeg selvsagt at folk som vanlig er flinke til å kjøpe lodd, sier Lorvik.

Lorvik forteller at det blir artig å arrangere Mowi Cup igjen etter en lang pause, og han merker også en økende interesse for badminton.

- Det begynner å ta seg opp etter pandemien, og det ser vi spesielt nå i forbindelse med at mange skal spisse formen i forbindelse med at vi skal arrangere Mowi Cup kommende helg. Vi har jo uansett klart å holde aktiviteten i gang under pandemien så lenge ikke hallen har vært stengt, og har trent flere ganger i uka, sier fungerende leder Oddbjørn Lorvik.

Topptrener har flyttet til Herøy
Badmintongruppa har klart å få tak en av Norges beste badmintontrenere til å flytte til Herøy sammen med samboer. Han heter Ikmal Hussain Jaafar og kommer fra Malysia og har tidligere vært hovedtrener i Sandefjord og Kristiansand badmintonklubb. Samboer Jamie Kwah har for øvrig drevet profesjonelt med squash, men vil nå også prøve seg i badminton.

I følge Lorvik er det Kent Roger Sandvær som skal ha æren for at Ikmal har flyttet til Herøy sammen med samboer. Kent Roger er imidlertid klar på at det er de selv som har tatt kontakt for å høre om hvilke muligheter det er for å få seg jobb på Herøy. Kona har fått seg jobb på Mowi og Ikmal skal begynne å jobbe der så snart han får forlenget visum.

Det bør nevnes at Kent Roger kjørte ned til Kristiansand og hentet flyttelasset til dem da de var klar til å flytte til Herøy.

- Dette er et glimrende eksempel på god dugnadsånd. Vi er selvsagt veldig fornøyde med å ha fått dem hit, og så er det sikkert også noen som er litt småsjokkert. De har vært her tidligere i høstferien, og da tok Kent Roger dem med og presenterte dem for ulike firmaer, og så har vi jobbet siden da med håp om å få det til, sier Lorvik.

Da Herøyfjerdingen var innom Herøyhallen var Ikmal i full gang med å forberede de spillerne som skal delta på UBM i Moss første helga i april. Lorvik forteller at det er 7 spillere som skal delta, og at det er lenge siden det har deltatt så mange fra Herøy.

Oppfordrer folk til å møte opp på Mowi Cup
Arrangørene håper at folk strømmer til Herøyhallen i helga for å se mye flott badmintonspill. Samtidig kan de få kjøpt både lapskaus, kaker, og mye annet godt i kiosken.