Den serbiske komponisten Luka Cubrilo utforsker dialogen mellom orgel og elektronikk gjennom en blanding av tradisjonelle og moderne elementer. Sammen med organisten Marija Družijanić presenterer han musikken sin, mens digital illustratør og 2D artist Una Isailovic tegner.

Arrangement skal strømmes på Herøy kirke sin Facebook-side, lørdag 6. februar kl. 19.00.

Luka er gift med Marija Družijanić som er organist i Herøy og Dønna. I 2013 tok han avgangseksamen i komposisjon og orkestrering ved konservatoriet i Beograd. Akkurat nå jobber han med å avslutte sin doktorgrad med forskning om dette emnet, samtidig som han underviser i musikkteoretiske emner på universitetet i Kosovska Mitrovica.

Prøver å skape noe nytt
- Vi er venner fra Serbia, og har samarbeidet om forskjellige prosjekter i Beograd. Det meste har skjedd gjennom foreningen «Nebograd», som driver med ulike kunstneriske aktiviteter.

- Una flyttet tilfeldigvis til Norge litt etter meg for å jobbe i gamingindustrien, og vi planla da å samarbeide på en eller annen måte. Denne anledningen er perfekt, så prøver vi å skape noe nytt, sier Marija Družijanić.

- I framføringen skal vi blant annet følge en felles inspirasjon vi har fått fra den vakre Helgelandskysten. Innholdet er ikke direkte knyttet til et tema, men sammen jobber vi med ideer for å gi publikum en audiovisuell opplevelse. Vi er alle tilstede i kirken og bruker en egen app som krever at alle enheter som streamer bruker felles trådløst nett, avslutter Marija.

Trykk her for å komme til Facebook-sida til Herøy kirke.

Konsert i kirka 06.02.21.png