Minibanken legges ned i Herøy

Minibanken legges ned i Herøy

SpareBank 1 Helgeland legger ned minibanken i Herøy fra 31. mai 2021. Spar Herøy har imidlertid en ordning der man fremdeles kan sette inn og ta ut kontanter.

- Bruken av minibanken i Herøy gått ned med 30 prosent de siste fem årene. Vi har uansett aldri vurdert å legge ned minibanken før vi hadde på plass et alternativ. Dette alternativet finnes på Spar Herøy på Tenna. Styret i banken har derfor nå vedtatt å legge ned minibanken på Herøy, sier banksjef privat, Sandnessjøen, Roar Myrstad.

Myrstad forteller at de har fått gode tilbakemeldinger på at denne ordningen fungerer fint. På Spar Herøy er det Anne Langø Pettersen som har hovedansvaret for denne ordningen. 

Kontanttjenester i butikk
Det har lenge vært mulig å ta ut penger i butikkene, og i 2020 kom et tilbud som kalles kontanttjenester i butikk som gjør det mulig å både ta ut og sette inn penger. Denne tjenesten gjør at du kan sette inn inntil 20 000 kroner og ta ut inntil 10 000 kroner. Uttak koster 10 kroner, mens det å sette inn er gratis. Tjenestene er tilgjengelig i alle KIWI- og MENY-butikker, Jacobs, de fleste SPAR- butikker og enkelte butikker i kjedene Joker og Nærbutikker. Dette tilbudet er økende, og stadig flere av de store dagligvarekjedene vil ifølge banken ta i bruk dette tilbudet, slik at det blir enda mer tilgjengelig.

I tillegg til Herøy legges også minibanken på Vega og Nesna, samt minibanken på utsiden av bankbygget på Mo ned den 31. mai 2021. 

Ifølge banken synker behovet for minibank på grunn av at digitale betalingstjenester som Vipps blir stadig mer populært, parallelt med at vi bruker mindre kontanter. Denne trenden akselererte også da koronapandemien traff oss i 2020.

- Vi i SpareBank 1 Helgeland ønsker ikke å tviholde på våre minibanker, men ønsker derimot tjenester som kontanttjenester i butikk, velkommen. Vi opplever at de aller fleste kundene våre er klare for denne utviklingen, og allerede har endret sine vaner. Vi er likevel klar over at ikke alle liker det digitale eller at butikkene gjør jobben som minibankene tidligere hadde monopol på. Men vi kommer til å fortsette å være med i den digitale utviklingen og tilrettelegge for det kundene våre etterspør. Minibanktjenester har en sterkt nedadgående kurve, og derfor er vi trygge på at beslutningen som er tatt er god, til tross for at noen vil mislike den, skriver markeds- og kommunikasjonssjef i SpareBank 1 Helgeland, Majken Hauknes i en pressemelding.

Minibanken legges ned_Anne og Roar
Spar Herøy har i samarbeid med SpareBank 1 Helgeland en ordning der folk fremdeles kan sette inn og ta ut kontanter. Anne Langø Pettersen sammen med Roar Myrstad i SpareBank 1 Helgeland.
Minibanken legges ned i Herøy
Fra 31. mai er det slutt på minibanken i Herøy

Annonser