- Et av de prioriterte målene i Herøy kommune er å tilby hjelp og veiledning til familier og pårørende som sliter med maktesløshet og manglende forståelse for sine familiemedlemmers utfordringer. Det er også familier og pårørende til barn som selv sliter med misbruk eller psykiske lidelser, og som derfor ikke klarer å støtte og veilede sine kjære. Mange av disse familiene og pårørende har også rett til hjelp.

- Målgruppen for kurset er primært familier og pårørende til personer som er registret med vedtak, tiltak og støtte fra Miljøtjenesten eller psykisk helse, opplyser ruskoordinator Marie Louise Andersen.

Målet med familiekurset er å gi pårørende innsikt i egen situasjon, kunnskap og bevissthet om avhengighet, tvangsmessig adferd og andre problemstillinger. Målet er at de skal finne tilbake til de verdier og det potensiale som danner grunnlag for et bedre liv.

Gruppen møtes 5 ganger i løpet av 5 uker á 2-3 timer. Deltakerne vil få utdelt materiell i henhold til fem temaer, som vil bli innledet med et foredrag av gruppeledere. Det skal være maksimalt 8 deltakere på hvert kurs.

Temaer er:
1. Avhengighet
2. Medavhengighet
3. Kommunikasjon
4. Tilbakefall
5. Forandring som skaper bedring i familien

Det vil være to gruppeledere til stede på alle samlingene, Stein Jenssen eller Ola Loa fra psykisk helse, og ruskoordinator Marie Louise Andersen.

Motivasjon for å delta i Familiekurs
- Erfaringsutveksling med andre pårørende som har det på samme måte som du kan være positiv.
- Det kan være nyttig å få hjelp til å finne ut av hvordan du kan sette grenser.

Du kan som pårørende ikke kan endre på dine familiemedlemmer, men du kan endre din egen adferd.

Kurset er gratis!

Startdato 8. april 2021
Til sammen fem torsdager (8. 15. 22. 29. april og 6.mai 2021)

Påmelding og spørsmål vedrørende kurset rettes til Marie Louise Andersen:
Telefonnummer: 903 60 640
E-post: marie.louise.andersen@herov-no.kommune.no