Herøy har de siste årene hatt en utrolig vekst, hvor mye positivt har skjedd.

Alt ligger til rette for at den positive veksten bare skal fortsette, mener Stig Neraas i Prosjekt ”Økt Bosetting”.

Fokus på det positive - For å lykkes er det viktig å fortsatt fokusere på det positive.

Når foreldre og andre får fram det positive om egen heimplass, så er dette kanskje det viktigste vi kan gjøre for at ungdom skal ønske å flytte heim igjen og bosette seg i Herøy.

Alle som skal selge noe vet at det å bygge et positiv omdømme, det å markedsføre produktet på en god måte er veldig viktig.

Kanskje er det helt avgjørende for suksess.

Slik er det også for en kommune.

Aller beste stedet Produktutviklingen gjør vi internt, og utad markedsfører vi oss som det vi faktisk er – det aller beste stedet i Norge -  for ungdom som vil flytte hjem, for naturelskere, for familier som vil ha fritidsaktiviteter og trygghet, for reiseliv, for arbeidstakere og bedrifter, sier Stig Neraas.

Staten har lyst ut en pris for Norges mest attraktive sted. Neraas mener dette må være Herøy.

Innspill - Jeg ønsker innspill til hvorfor Herøy fortjener prisen ”Norges mest attraktive sted”.

Hvorfor mener du Herøy er Norges beste sted å bo i, eller arbeide i, eller drive næring i. Eller hvorfor er Herøy Norges beste sted å besøke, sier Neraas.

Han oppfordrer deg til å sende dine begrunnelser til  bo@heroy-no.kommune.no, så skal han samle opp og lage et felles forslag klart for innsending.

Send forslag Send gjerne med bilde som viser hva du mener. Eller send inn ditt forslag direkte fra distriktsenteret sin side: (http://www.distriktssenteret.no/attraktiv-stad).

- Du kan også sende forslag på Herøyfjerdingen sin facebookside. Følg også med på distriktsenteret sin facebookside Norges beste plass.

Pengepremie Dersom Herøy blir kåret til ”Norges mest attraktive sted” vil kommunen få en pengepremie på kr. 250.000 til tiltak i lokalmiljøet.

Foreslå gjerne hvilke tiltak som bør gjennomføres dersom vi vinner, avslutter Stig Neraas.

BAKGRUNN: (Saka har vært presentert på Herøyfjerdingen i januar.)

- Statens pris for attraktivt sted skal deles ut for første gang i 2012.

- Prisen skal gå til en kommune eller et sted i landet som har utmerket seg med å drive kvalitetsmessige og estetiske opprustninger av lokalsamfunn med mål å skape et levende og attraktivt sted å bo, arbeide, drive næring i og besøke.

- Prisen skal bidra til å vise fram gode forbilder og i tillegg til heder og ære belønnes vinneren med en pris på 250.000 kroner.

- Prisen deles ut av kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete i juni 2012. Kåringen gjennomføres av en fagjury som ledes av Erling Dokk Holm og Distriktssenteret har ansvaret for organiseringa av den.    - Prisen kan deles ut til kommuner og andre aktører som gjennom å involvere offentlige, frivillige og private krefter har gjennomført tiltak som har bidratt til å øke stadets attraktivitet og folks opplevelse av trivsel, tilhørighet og stolthet.

- Både store og små steder kan nomineres. Opprustningene skal ha ivaretatt og videreutviklet stedets egenart på en nyskapende måte gjennom god utforming av de fysiske omgivelsene.    - Forslagene må gi en kort beskrivelse av hva som gjør det foreslåtte stedet attraktivt og hvilke tiltak som har bidratt til dette.