- Fra å være et rent kommunalt informasjonsorgan har Herøyfjerdingen utviklet seg til å bli en populær lokal informasjonsavis som ivaretar mye mer.
 
Tilbakemeldingene er veldig gode og både papirutgaven og nettavisen er en mye brukt informasjonskanal, sier rådmann Roy Skogsholm.
 
Samtidig sier rådmannen at det kommunale informasjons-systemet må forbedres.
 
- Men vi ønsker å skille ren kommunal informasjon og journalistisk bearbeidet stoff.
 
Vi har derfor besluttet å styrke informasjons-arbeidet gjennom en forbedret utgave av kommunens hjemmeside samtidig som Herøyfjerdingen vil formidle kommunal informasjon og være en lokal avis både på nett og i papirutgave hvor folk kan annonsere, sier rådmann Skogsholm videre.
 
Selvfinansierende
- Dermed har vi løftet Herøyfjerdingen til også å bli noe mer enn den i utgangspunktet var. Da er tiden kommet for at vi betrakter avisa som mer kommersiell og den må derfor gjøres selvfinansierende.
 
Dette grepet vil føre til at vi bruker 70.000 kroner mindre per år enn dag.
 
Herøyfjerdingen skal gå i balanse og da må vi ta betaling for abonnement og annonser hos bedrifter, lag og foreninger, sier rådmann Roy Skogsholm.
 
Dette betyr i praksis at informasjonsmedarbeideren i Herøy kommune fra 1. august er tilsatt i 100 prosent stilling, men at utvidelsen skal være selvfinansierende.
 
Stillingen går ut på å både forbedre og oppdatere kommunens hjemmeside og å lage Herøyfjerdingen i både papirformat og på nett. Sistnevnte også med daglige oppdateringer.
 
Du må abonnere
Dersom du ønsker å få tilsendt Herøyfjerdingen i papirformat fra høsten må du sende betale 150 kroner for resten av 2009 og 300 kroner i året for 2010. 
 
Vi håper folk fortsatt velger å få denne tilsendt, ettersom nettutgaven ikke vil ha med alle sakene i sin helhet fra papirutgaven.
 
Grunnen til at papirutgaven vil koste litt er nettopp at det er denne som koster penger, det gjelder både trykking og utsending.
 
Frist for å abonnere i papirutgaven som kommer rundt 1. november 2009 er 1. oktober.
 
Legg også merke til at Herøyfjerdingen har fått et nytt menypunkt til venstre med informasjon og priser for annonsering.