ArtiRace er i følge arrangørene en gledelig forsmak på Arctic Race som har målgang i Sandnessjøen 12. august. Det skal fokuseres på glede og opplevelser, latter og mestring der alle er vinnere. Det er gruppa Jenter i sentrum JeSS fra Herøy og JisSandnessjøen som står bak arrangementet. I hovedsak er det Heidi V. Lorentzsen, Siw Abs Åkerøy, Mona Waade Sørnes, Elbjørg Larsen og Elsa Jakobsen fra Dønna og Herøy som har arbeidet fram arrangementet, som går av stabelen som en del av folkefesten i forkant av Arctic Race.

Allsidig program
ArtiRace består av flere delarrangement. Det skal være oppmøte i parken i Sandnessjøen lørdag 6. august kl. 09.00 med rock’n roll og appell med den kjente sykkelprofilen Dag Erik Pedersen. Ordfører i Leirfjord kommer med sitt turfølge og overrekker stafettpinnen til ordfører i Alstahaug.

Selve startskuddet for ArtiRace fyres av kl. 09.30 før turen går med ferje til Dønna. Her kan det nevnes at Nordland Fylkeskommune er med på ArtiRace 2016 og har innvilget fri ferjereise for deltakere med sykkel. Dette gjelder ferjestrekningene Sandnessjøen-Bjørn og Flostad-Søvik.

Ordførere deltar
På Dønna veksler ordfører i Alstahaug med ordfører i Dønna før turen går videre på sørsiden av Dønna mot Herøy. Klokken 11.30 er det planlagt lunsj hos Tommy på Etcetera og der skal også stafettpinnen overleveres til ordfører i Herøy.

Alle ordførerne i HALD og i Vefsn deltar, og Ivan Haugland kommer på motorsykkelen sin fra Leirfjord med sitt følge.

Langs løypa er det syv såkalte selfie-stopper. Der kan deltagerne stoppe, og ta en selfie av seg selv. Her er det også satt opp egne ArtiRace-flagg i samarbeid med «Ut i Øyan»

Dette er ikke en konkurranse, og det blir ikke delt ut pokaler. De som poster på Instagram og Facebook er imidlertid med i trekningen av flotte premier.

Foredrag med Dag Erik Pedersen i Kulturbadet
Fra Herøy går turen videre med ferje kl. 14.25 til Søvik og inn til sentrum av Sandnessjøen. Klokken 17.30 skal det være foredrag med sykkelambassadør og æres-ambassadør for kreftforeninga, Dag Erik Pedersen i Kulturbadet. Foredraget har tittelen «Aldri god alene». Pedersen er blant annet et kjent fjes for seerne av suksessprogrammet «Mesternes mester» på NRK. 

Trykk her for informasjon og billetter til foredraget på nettsidene til Kulturbadet.

Etter foredraget går det båt fra Sandnessjøen kl. 19.00 til Augustbryggo på Seløy der det skal serveres festmiddag. (påmelding til helgelandreiser@gmail.com)

Støtter kreftsaken
- Det må presiseres at dette skal være et løp for alle. Alle kan delta og det meste er lov. Du kan delta både på sykkel, motorsykkel, el-sykkel, tandemsykkel, trehjulssykkel eller sykkelvogn, opplyser Elbjørg Larsen i arrangementskomiteen.

– Løypa er cirka 45 kilometer, men det viktigste er å delta. Om du vil sykle 300 meter eller tre mil er helt opp til deg. Du kan hoppe på og av akkurat hvor du vil. Vi håper at riktig mange melder seg på og samtidig er med og støtter et godt formål. Alt overskudd går uavkortet til kreftsaken, sier Larsen.

Meld dere på!
Påmeldingsfristen er utsatt til fredag 5. august og arrangørene oppfordrer flest mulig til å melde seg på.

Det koster 250 kroner å delta på ArtiRace og skal du ha lunsj koster det 300 kroner. Alle barn opp til 15 år kan delta gratis.

Påmelding skjer til artirace2016@gmail.com og påmeldingsavgiften betales til 4750 42 76798.

Les mer Facebook-sida til ArtiRace 2016

Nedenfor ser dere programmet i sin helhet.

ArtiRace program.jpg