Mektig konsert i Herøy kirke

Konsert i Herøy kirke 21

Lørdag kveld fikk publikum oppleve en mektig og imponerende konsert i Herøy kirke av tenoren Øyvind Ottesen og organist Marija Družijanić.

Det hører absolutt til sjeldenhetene at et publikum på rundt 80 møter opp på klassisk konsert i Herøy kirke en lørdag kveld. Årsaken til dette er nok garantert at mange ønsket å få et gjenhør med Herøys dyktige tenor Øyvind Ottesen. Det mange nok ikke visste var at vi denne gangen også skulle få oppleve orgelspill på et svært høyt nivå.

Konserten vekslet mellom imponerende orgelspill og mektig sang til akkompagnement av orgel eller piano. De dyktige musikerne fikk på denne måten vist sine kvaliteter på en imponerende måte. Ognjen Budesa fra Dønna var også med som gjesteartist og spilte «Jærbulåten» på fiolin til stor applaus fra publikum.

Organist Marija Družijanić har i rundt en måned vikariert som organist i Herøy og Dønna for å se om hun kunne tenke seg å bli organist på permanent basis. Hun er utdannet organist og holder til vanlig til i Beograd i Serbia. Hun har tidligere uttalt at hun har likt seg godt her og følt seg godt mottatt. Hun er heller ikke fremmed for å komme hit på permanent basis, men må naturlig nok i så fall få ordnet opp i en del ting i hjemlandet.

- Vi håper virkelig at hun kan tenke seg å komme hit og være organist i Herøy og Dønna. Nå har hun på knapt en uke satt opp denne konserten sammen med Øyvind og andre gode kreter, og det er vi alle veldig glad for, sa sokneprest Gunver Birgitte Nielsen før konserten startet.

Øyvind Ottesen framhevet også betydningen av å ha en organist som fungerer som musikalsk leder i kirka.

- Da jeg vokste opp hadde det stor betydning for meg at vi hadde Joanna hos oss. Dessverre gikk hun bort i sommer etter lengre tids sykdom og det er veldig trist. Nå håper jeg virkelig at Marija flytter hit og blir organist hos oss, sa Ottesen til applaus fra publikum.

Her er en liten filmsnutt fra konserten.

Dette fikk publikum høre under konserten:
J. S. Bach: „Pièce d'orgue“ BWV 572
G. F. Händel: „Where'er you walk“  fra "Semele" 
J. S. Bach: „O Mensch, bewein dein Sünde groß“ BWV 622
C. Franck: „Panis Angelicus“
L. Boëllmann: „Prière à Notre-Dame“
J. S. Bach: Toccata i d-moll BWV 565
Svensk folketone ("Jærbulåtyen"), Ognjen Budeša, fiolin - som gjest
Ø. Sommerfeldt: „Kjell“
W. A. Mozart: „Un aura Amorosa“ fra „Cosi fan Tutte“ 
G. Donizetti: „Una Furtiva Lagrima“ fra „Elskovsdrikken“

Konsert i Herøy kirke 21
Ogden Budesa var gjesteartist på fiolin.
Konsert i Herøy kirke 21
Tenoren Øyvind Ottesen imponerte et begeistret publikum med sin flotte sang.
Konsert i Herøy kirke 21
Det var stående applaus etter den mektige konserten.

Annonser