Meget gode resultater i friidrett

Ingrid på adventstevne 2019_redigert

Ingrid Kilvær Nilssen (J16) vant sin klasse på 1000 meter under et friidrettsstevne i Steinkjer lørdag 7. desember.

Lørdag 7. desember deltok Ingrid Kilvær Nilssen (J16) fra Herøy på innendørs friidrettsstevne i Steinkjer. Stevnet som kalles adventstevne, arrangeres lenge før innendørssesongen starter for fullt i slutten av januar.

Ingrid reiste nedover sammen med Lisa Bøe (J17) fra Rana FIK, og de deltok begge i den noe uvanlige distansen 1000 meter.

Siden det er få stevner som har 1000 meter på programmet, hadde verken Ingrid eller Lisa noen personlig rekord på denne distansen fra før. Det var liten deltakelse på stevnet, så både J16, J17 og J18/19 løp 1000 m løp i samme heat.

Selv om Ingrid og Lisa er uvante med distansen, og midt i en tung treningsperiode, ble det meget gode resultater.

Grethe Tyldum (J18/19) fra Steinkjer FIK satte tidlig opp en god fart. Ingrid og Lisa vekslet på å ligge som nummer to, og de passerte 800 meter på ca. 2.29, like fort som Ingrid løp i forrige innendørssesong på 800 meter.

Lover godt for innendørssesongen
I mål kom Lisa tre tiendeler foran Ingrid, etter en hard sluttspurt. Ingrid fikk tiden 3.06,81 og Lisa 3.06.52, og begge ble best i sin klasse.

I friidrett sammenlignes resultater med en tabell kalt Tyrvingtabellen. Tabellen skiller ikke mellom innendørs og utendørs resultater, selv om det er vanskelig å løpe like fort innendørs på lengre distanser.

Tiden til Ingrid er så god at den gir hele 971 poeng i henhold til tabellen, og hadde løpet vært utendørs midt i sesongen, ville hun kanskje ha brutt den "magiske grensen" for 1000 poeng. Dette lover veldig godt for den kommende innendørssesongen, der UM 6.-8. mars i Bærum er høydepunktet.

Tekst og bilder: Frode Nilssen

Ingrid på adventstevne 2019
Ingrid Kilvær Nilssen (t.h.) løp inn til seier i sin klasse på 1000 meter på adventsstevne i Steinkjer.

Annonser