Det er Helgeland Museum som står bak utstillingen som har vært på flere steder, før den nå har havnet i Herøy.

40 prosent  Her står den på Herøy folkebibliotek og kan beskues i bibliotekets åpningstider.

40 prosent av alle de norske krigsbarna som var registrert med norsk mor og tysk far mellom 1942 og 1946, kom fra de fem nordligste fylkene, leser vi i innledningen til utstillingen.

Helgeland Museum forklarer dette med at der det var mange tyske soldater i disse fylkene i forhold til innbyggertallet, ble det mange relasjoner.

Tett på befolkningen "Tyske soldater levde tett på befolkningen, og mange var også innkvartert hos den norske sivilbefolkningen.

På flere av småstedene i Nord-Norge var det flere tyske soldater enn det var norske fastboende.

Man regner med at mellom 30.000 og 50.000 norske kvinner hadde et lengre eller kortere forhold til en tysk soldat under okkupasjonen", står det å lese videre i utstillingen.

Sandnessjøen Blant disse var altså moren til Karin Fjellheim. Hun var fra Helgeland og traff faren til Karin da han som soldat var stasjonert i Sandnessjøen.

Da fødselen nærmet seg, reiste Karins mor og far til Trondheim. Der bodde Karins mor på mødrehjem både før og etter at Karin ble født.

"Mora hadde en hybel i Sandnessjøen der hun jobbet etter fødselen. Hun kunne dermed ikke ta seg av Karin, og hun ble satt bort til en annen familie.

Faren var fiende Bestemoren til Karin ble da en veldig viktig omsorgsperson for henne. Familien hennes ville ikke vite av henne siden faren til Karin var en fiende", står det videre å lese i utstillingen.

Finn ut mer ved å besøke utstillingen i bibliotekets lokaler i Silvalen.

Herøy folkebibliotek har åpent til følgende tider: Mandag: Kl. 15.00 - 19.00 Onsdag: Kl. 10.00 - 15.00 Torsdag: Kl. 15.00 - 19.00 Fredag: Kl. 10.00 - 15.00