Siden FN utropte frivillighetsdagen i 1985 har den 5. desember blitt feiret for å løfte frem det arbeidet frivillige over hele verden gjør hver eneste dag. På denne dagen oppfordres både myndigheter og organisasjoner til å sette fokus på den innsats som ytes av frivillige verden over.

I Herøy er det svært mange som legger ned en enorm innsats i frivillig arbeid og det sier seg selv at det derfor ville vært umulig å invitere alle disse til Møtestedet. Frivilligsentralen med Jelena Budesa i spissen hadde derfor invitert alle sine frivillige, samt ledere for frivillige organisasjoner i Herøy til markering av dagen.

Ordfører Arnt Frode Jensen åpnet markeringen med å takke alle de frivillige for den enorme og viktige innsatsen de gjør i herøysamfunnet. Han kom i sin korte tale inn på den enorme innsatsen som legges ned av frivillige over det ganske land og framhevet at denne innsatsen er helt avgjørende for å få gode samfunn.

Neste post på programmet var et underholdningsinnslag med fiolinisten Eva Brandt. Hun spilte først et preludium av Sjostakovitsj før hun fortsatte med Nocturne av Mozart. Til sist spilte hun vakkert den ikke ukjente "Stille natt" eller "Glade jul" som de fleste kjenner den som.

Geir Berglund med band hadde deretter en liten urframføring av tre egenkomponerte låter. Han spilte sangene "Steike godt å vær te", Eg går veien for meg sjøl" og til slutt den bluesinspirerte låten "Veikryss". Det er ingen tvil om at Geir Berglund har laget mange spennende låter som forhåpentligvis vil resultere i en konsert på et senere tidspunkt. Etter applausen å dømme falt begge underholdningsinnslagene i god smak blant de frammøtte.

Internasjonal mat
Etter underholdningen ble det servert mye god og spennende mat fra mange forskjellige land. Som seg hør og bør når det skal feires ble det også disket opp med mange gode kaker.