Herøyfjerdingen var til stede i Herøy barnehagen og fikk oppleve aktive unger som i tillegg til vanlig lek var opptatt med trimløype og grilling av laksepakker.

- I barnehagen er ungene i aktivitet året rundt og vi har blant annet en egen turgruppe blant de eldste ungene som er ute på tur omtrent hver dag. Vi har et flott uteområde og en egen flott grillhytte som brukes ofte, forteller Renate Dalen.

Egen trimløype
Da Herøyfjerdingen var til stede var ungene opptatt med å løpe eller gå rundt trimløypa som gikk rundt uteområdet i barnehagen. Her var det ulike poster som ungene måtte gjennom før de kom i mål. Ved målgang var ungene opptatt av å sette et kryss ved navnet sitt. Trimløypa eller aktivitetsløypa har de holdt på med siden mandag denne uka.

Laks fra Marine Harvest
I barnehagen har de gjennom flere år vært opptatt av at ungene spiser sunt, men brunosten har de imidlertid ikke kvittet seg med.

- Vi baker grovt brød til ungene og holder oss unna søtt pålegg, men vi koser oss selvsagt med boller en gang i blant. Brunosten har vi ikke forbud mot og vi synes det er viktig å ikke bli hysterisk, sier Renate Dalen og Bodil Blix.

Herøy barnehage har i flere år hatt en avtale som innebærer at hjørnesteinsbedriften Marine Harvest bidrar med gratis laks til barnehagen. I dag står det grilling av laksepakker på menyen.

- Ungene synes laksepakkene er kjempegode og mange av ungene foretrekker disse framfor pølser. Vi er kjempeglade for at vi har en slik avtale med Marine Harvest, sier Renate og Bodil.

Bursdagsfrukt
- Når noen har bursdag ordner vi til bursdagsfrukt i stedet for kake og det synes ungene er helt greit. De er blitt vant med mye grønnsaker og frukt og det er ingen av dem som gir uttrykk for at de savner bursdagskaka i barnehagen, sier de pedagogiske lederne Renate Dalen og Bodil Blix.