Neraas har trykket opp hefter hvor du lett finner din drømmetomt i Herøy – samme hvor i kommunen du vil bygge.

Her er områdene avbildet først med flyfoto – så med fargerike kart som område som er regulert for boligbygging, spredt boligbygging og fritidsbebyggelse er angitt.

Attraktive tomter - Her finnes fortsatt mange fine og attraktive plasser det ikke er bygd på.

Når folk besøker ”Økt Bosetting” sin stand i Herøyhallen torsdag kan de få oversikt over hva som finnes av ledige tomter i Herøy, sier Stig Neraas til Herøyfjerdingen.

Og Neraas har planer om å sette i gang en ”boligbygger-skole”.

- Dette tror jeg ikke har vært gjort andre steder tidligere, og er ikke en snekkerskole. Men – et kurs i hvordan man administrerer bygging av eget hus.

Presse prisene Det heter jo at man skal bygge tre ganger før man er fornøyd med huset. Dette kurset er ment for at man kanskje kan bli helt fornøyd på første forsøk, sier Neraas smilende.

Litt av hensikten med kurset er også at flere husbyggere går sammen for å presse ned kostnadene.

Betydelige summer å spare - Når flere bygger hus samtidig i et område tror jeg det er betydelige summer å spare. Det handler både om kjøp av tomt, grunnarbeid og leveranse av hus, avslutter Stig Neraas.

Besøker du ”Økt Bosetting” sin stand i Herøyhallen torsdag vil Stig Neraas samtidig få en målestokk på hvor stor interessen er for en slik ”boligbygger-skole”.